Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Καταπέλτης για το νόμο Ραγκούση η απόφαση του ΣτΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Αντισυνταγματικός κρίθηκε ο νόμος 3838/2010ν που αναφέρεται στην ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που κατοικούν στην Ελλάδα και έχουν το δικαίωμα –βάσει αυτού- να συμμετέχουν στο εκλέγειν και το εκλέγεσθαι στις...
 δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Αυτό αποφάνθηκε η ενισχυμένη σύνθεση του Δ’ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, με την επισήμανση στο σκεπτικό της υπ’ αριθμ. 350/2011 απόφασης που εκδόθηκε ότι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ψηφίζουν μόνο οι Έλληνες πολίτες και όχι οι αλλοδαποί».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Με απόφαση 0 καταπέλτη για τον νόμο Ραγκούση με τον οποίο ρυθμίστηκε το θέμα της ιθαγένειας των αλλοδαπών, το Συμβούλιο της Επικρατείας (Δ’ τμήμα) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες συμμετείχαν 12.762 μετανάστες και ομογενείς στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή η απόφαση, εφόσον υιοθετηθεί και από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία παραπέμφθηκε λόγω σπουδαιότητας το ζήτημα, ‘κλείνει’ τον δρόμο για τη συμμετοχή σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις των μεταναστών και ‘ανοίγει’ τον ασκό του Αιόλου για Δήμους όπου το εκλογικό αποτέλεσμα είναι οριακό και αμφισβητούμενο».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Σε ανατροπή των δεδομένων για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς μπορεί να οδηγήσει χθεσινή απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Με τις τελικές αποφάσεις να παραπέμπονται στην ολομέλεια, το τμήμα απεφάνθη ότι η πολιτογράφηση δεν πρέπει να γίνεται με αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις, όπως ο χρόνος νόμιμης διανομής του αιτούντος ή η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο, όπως προβλέπει ο ν. 3838/2010, τον οποίο και έκρινε αντισυνταγματικό. Αντιθέτως απαιτείται ‘’εκ μέρους του αλλοδαπού εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον Ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως’’. Με την ίδια απόφαση το Δ’ Τμήμα έκρινε αντισυνταγματική τη συμμετοχή αλλοδαπών στις πρόσφατες τοπικές εκλογές».

ΤΑ ΝΕΑ : «Σάλο προκαλεί απόφαση τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας- εφ’ όσον γίνει δεκτή από την Ολομέλεια- με την οποία κρίνεται αντισυνταγματικό το δικαίωμα συμμετοχής των αλλοδαπών στις πρόσφατες εκλογές. Σχολιάζοντας την απόφαση, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για «ολισθηρό πισωγύρισμα». Ιδιαίτερα σκληρά ήταν τα σχόλια που ακούστηκαν για την απόφαση στη συνεδρίαση του λεγόμενου ‘’διαθεσμικού’’ οργάνου, που συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας παραπέμπεται το καυτό θέμα της πολιτογράφησης των μεταναστών, η οποία θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα τη συνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση (3838/2010), ενώ ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για τη νομιμότητα των τελευταίων νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών. Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ αποφάνθηκε, χθες, ότι είναι αντισυνταγματικές οι νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που δίνουν τη δυνατότητα απόκτησης ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές».
http://www.antinews.gr/2011/02/02/83342/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+AntiWeblog+%28ANTI+WEBLOG%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου