Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Η... Ελλάδα του Πλανήτη Αρη!


 http://pyles.tv/News/diastima/Nasa-Kalvryta.aspx

Ο αστροφυσικός Θανάσης Οικονόμου, κατάγεται από τα Γρεβενά. Γεννημένος την περίοδο της γερμανική κατοχής σε ένα χωριό των Γρεβενών με αριστερές καταβολές, καθυστέρησε αρκετά χρόνια να ξεκινήσει το σχολείο, αφού ο εμφύλιος πόλεμος τον βρήκε στην πιο κρίσιμη παιδική ηλικία!
 
Κι όμως, το γεγονός ότι η επαφή του με τη γνώση άρχισε στα 10 του χρόνια, δεν ήταν ικανό να ανακόψει την ιλιγγιώδη εξέλιξή του! Καθηγητής αστροφυσικής στο ...
Πανεπιστήμιο του Σικάγου και στενός συνεργάτης της Nasa σήμερα, είναι ο άνθρωπος που προετοίμασε την πρώτη αποστολή ανθρώπου στη Σελήνη αλλά και ο "νονός" των "ελληνικών" περιοχών του πλανήτη Άρη!

 Η ομάδα του καθηγητή Οικονόμου, είναι αυτή που σχεδίασε τα ρομπότ "Spirit" και "Oportunity" της NASA τα οποία καταγράφουν και εξερευνούν τις  περιοχές του Κόκκινου Πλανήτη! Σε πολλές από αυτές, ο καθηγητής και οι συνεργάτες του δίνουν ελληνικά ονόματα!
  Ετσι αυτή τη στιγμή στον Αρη υπάρχου κρατήρες, πεδιάδες και πετρώματα που βαφτισμένα με τοπωνύμια από ελληνικά νησιά ή ονόματα ηρώων από την Οδύσσεια! Σχεδόν όλα τα Δωδεκάνησα έχουν χαρίσει το όνομά τους σε μία περιοχή του Κόκκινου Πλανήτη ενώ  ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία ονομάζεται "Οχι"!
 
Ηταν επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, όταν ο καθηγητής σκέφτηκε να βαφτίσει τα σημεία που θα ερευνούσαν τις επόμενες ημέρες τα δύο ρομπότ, με ονόματα εμπνευσμένα από την Ελλάδα και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ετσι προέκυψε η περιοχή "Οχι" αλλά και πολλές ακόμη με ονόματα της Ελλάδας όπως, "Καλάβρυτα"!
 
Στον Αρη συναντάει ακόμη κανείς περιοχές όπως Ελλάς, Όλυμπος, Ιόνιο Πέλαγος, Αρκαδία, Αλφειός, Πηνειός, Κηφισός, Ιλισός, Λίμνη Καστοριάς, Μαλέας, Κασταλία Πηγή, Ικαρία, Ίος, Άραξος, Ευρώτας, Βόσπορος, Ελλήσποντος, Προποντίς, Αχέρων, Στυμφαλία, Σαντορίνη,  Λασίθι, αλλά και Αίολος, Κάδμος, Κύκλωπας, Αδης, Ηφαιστος, Νηρηίδες δεκάδες ακόμη ελληνικά ονόματα! Πολλά από αυτά έχει δώσει στον Κόκκινο Πλανήτη, πριν τον καθηγητη Οικονόμου ο έλληνας αστρονόμος που χαρτογράφησε τον Άρη.
 
Υ.Γ. Το άρθρο αυτό αποτελεί απάντηση του pyles.tv στο email ενός επισκέπτη του site που διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον παρακάτω λόγο: "Θεωρώ απαράδεκτο από ένα site που ασχολείται υποτίθεται με θέματα του Διαστήματος, να αποκρύπτει την τελετή που έγινε πριν από λίγες ημέρες από την Nasa, στην διάρκεια της οποίας δόθηκε το όνομα "Καλάβρυτα" σε περιοχή του πλανήτη Αρη! Την είδηση αποσιώπησαν στο σύνολό τους τα ΜΜΕ αλλά ευτυχώς αποκάλυψαν πολλά blogs, που δεν εξυπηρετούν τοπικιστικά συμφέροντα". Φιλική παρατήρηση: διαβάζετε λίγο πιο προσεχτικά τις "ειδήσεις", φίλε διαμαρτυρόμενε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου