Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

OΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Στο τεύχος της «Ανατολής» που κυκλοφορεί, δημοσιεύεται η πληροφορία για ένα τέχνασμα των τουρκικών αρχών, με το οποίο παρεμποδίζεται και ουσιαστικά απαγορεύεται η πρόσβαση των ομογενών με ελληνική υπηκοότητα στις κτηματολογικές υπηρεσίες στην Τουρκία, για να μην μπορούν να διεκδικήσουν ακίνητα ιδιοκτησίας τους, που έχουν δημευτεί ή καταπατηθεί.



Ο δικηγόρος Δημήτρης Γκελντής, που χειρίστηκε νομικά την υπόθεση των Α/φων Φωκά κατά Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) και κέρδισε την δίκη, με τις καταγγελίες του προς την Επιτροπή Διεύρυνσης (Ε.Ε. – Τουρκία), αναδεικνύει αυτό το τέχνασμα. Η πιο πρόσφατη ενέργεια του κ. Δ. Γκελντή ήταν η επιστολή που έστειλε στις 2/11/2010, στον Επίτροπο Διεύρυνσης κ. Stefan Fule. Ο κ. Γκελντής στην επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρεται και στον μηχανισμό που εφηύραν οι τουρκικές αρχές για να απαγορεύσουν στους Έλληνες υπηκόους την πρόσβαση στα αρχεία των κτηματολογίων.
Στις 29 Νοεμβρίου 2010, η Επιτροπή Διεύρυνσης δια του κ. Jean Christophe Filori, απάντησε στην επιστολή του κ. Δ. Γκελντή. Σε αυτή εκφράζεται το ενδιαφέρον της Ε.Ε. για την πιστή τήρηση από την Τουρκία των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και των θεμελιωδών δικαιωμάτων που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

http://anatoliblog.blogspot.com/2010/12/blog-post_266.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου