Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Για άλλη μία φορά, μόνο η Παπαρήγα μίλησε για την ντροπή του Ερζερούμ.



Και δεν μίλησε τώρα, αλλά είχε πει ακριβώς τα ίδια μία εβδομάδα πριν από την ψήφιση του μνημονίου. Εάν το ΚΚΕ αποφασίσει να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή από το φασιστικό παρελθόν του ΣΕΚΕ, τα ποσοστά του θα γίνουν ποσοστά εξουσίας. Τολμήστε.
Η συμμετοχή του κ.Παπανδρέου σε μία αμιγώς εσωτερικού χαρακτήρα σύσκεψη των Τούρκων πρεσβευτών στην Τουρκία υπό τον κ. Ερντογάν δεν μας γεμίζει απλώς ανησυχίες, αλλά επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει το μεγάλο, το επικίνδυνο βήμα για όλο τον ελληνικό λαό που σημαίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

Τη δήλωση έκανε η Αλέκα Παπαρήγα σχολιάζοντας την επίσκεψη Παπανδρέου στο Ερζερούμ προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για ένα πράγμα ενδιαφέρεται, όπως και ένα πράγμα ενδιαφέρει τον κ. Ερντογάν: Να εξασφαλίσουν στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στις αστικές τάξεις των δύο χωρών, πλούσια κερδοφορία, σε βάρος βεβαίως και των δύο λαών, και του ελληνικού και του τουρκικού, που σημαίνει ότι σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, όπως είναι το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα εξαιρετικά πλούσια κοιτάσματα χρυσού, ουρανίου κλπ παραδίδονται στις πολυεθνικές και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για το ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της χώρας, για το ποιες είναι οι οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή.
Η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ πρόσθεσε ότι η όποια συμφωνία γίνει, θα αναγγελθεί  μετά από ένα διάστημα, αφού θα έχει σταθεροποιηθεί. Όταν θα αναγγελθεί σημαίνει ότι η Ελλάδα μπαίνει πολύ βαθιά, σε οξύτατες αντιθέσεις στην περιοχή, αντιθέσεις που πολλές φορές λύνονται όχι μόνο με τον οικονομικό πόλεμο, αλλά και με τα όπλα.
Η Αλέκα Παπαρήγα εκτιμά ότι ο κ. Παπανδρέου, όχι τυχαία, απέκρυψε και το σκοπό για τον οποίο πάει και το σκοπό της πρόσκλησης από την πλευρά του κ. Ερντογάν. Στην πραγματικότητα, είπε,  δεν μπορούμε τώρα να μιλήσουμε για μυστική διπλωματία. Μπορεί να εμφανίζεται ως μυστική διπλωματία, αλλά είναι πολύ διαφανής.

Τέλος κάλεσε τον ελληνικό λαό, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει επιτακτικά προβλήματα εξαιτίας της κρίσης και εξαιτίας των μέτρων της κυβέρνησης, να προβληματιστεί και πάνω σ’ αυτές τις εξελίξεις, που είναι συνέχεια της εσωτερικής πολιτικής στην Ελλάδα.
“Να αντιδράσει, να διαμαρτυρηθεί, να μην επικυρώσει τίποτα και μέσα στους καθημερινούς αγώνες για τη δουλειά και το μεροκάματο να συμπεριληφθούν και τα ζητήματα της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να μην περάσει από τη σκέψη κανενός τίμιου ανθρώπου ότι η συνάντηση στην Τουρκία γίνεται για την ειρήνη και την ασφάλεια. Γίνεται για τα ταμεία των πολυεθνικών. Γίνεται για τα συμφέροντα της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης”.
http://www.olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου