Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Διαδήλωσαν για τις γερμανικές αποζημιώσεις της σφαγής 218 συμπατριωτών, αίτημα που νομικά εκπνέει στις 14 Ιανουαρίου.

 

Οι κάτοικοι του Διστόμου ζητούν τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα των Θεοφανείων εκατοντάδες κάτοικοι, κυρίως νέοι, του μαρτυρικού Διστόμου, μπροστά στη Γερμανική Πρεσβεία στο Κολωνάκι, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν αναμμένη τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων από τη Γερμανία, για τη σφαγή των 218 συμπατριωτών τους στις 10 Ιουνίου 1944.

Οι συγκεντρωθέντες, που επέδωσαν ψήφισμα σε εκπρόσωπο της Πρεσβείας, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα ότι οι Γερμανοί δεν μπορούν να έχουν μόνο απαιτήσεις από τους Έλληνες, αλλά έχουν και οφειλές, τόσο στο Δίστομο, όσο και στα Καλάβρυτα, αλλά και δεκάδες ακόμη μαρτυρικά χωριά.


«Οι νέοι από το Δίστομο που ανάβουν απόψε ένα κερί, δεν το κάνουν για τα λεφτά της αποζημίωσης, αλλά για την αναγνώριση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας. Για να υπάρξει μετά από 67 χρόνια δικαίωση των σφαγιασθέντων», τονίζεται στο ψήφισμά.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την εκπνοή -στις 14 Ιανουαρίου- της προθεσμίας για να κάνει παράσταση το ελληνικό κράτος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η γερμανική κυβέρνηση για να ακυρώσει απόφαση των ιταλικών δικαστηρίων, με την οποία οι προσφεύγοντες συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου είχαν ουσιαστικά κερδίσει και ήταν εν εξελίξει η κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στο ιταλικό έδαφος.

Πρόκειται για έναν δικαστικό αγώνα που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με πρωτοβουλία του αείμνηστου νομάρχη Βοιωτίας, Γιάννη Σταμούλη.

Επιτροπή νομικών των υπουργείων Εξωτερικών και Δικαιοσύνης εξετάζει αυτές τις μέρες όλες τις νομικές πτυχές σε βάθος και με γνώμονα τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία διαδήλωσαν άνθρωποι κρατώντας αναμμένα κεριά, που ήταν παρόντες στη γερμανική θηριωδία, απόγονοι θυμάτων, αλλά και η νεότερη γενιά νέων κατοίκων του Διστόμου, καθώς επίσης και φοιτητές, αλλά και απλοί πολίτες από την Αθήνα.

http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=8523&category_id=86

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου