Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 2 Ιανουαρίου 2011

Μήπως πρέπει όλοι να οργανωθούμε σε ομάδες φύλαξης σαν τους κατοίκους της Παύλιανης?

Τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων τους έχουν σηκώσει στο ένα πόδι.
Με νυχτερινές περιπολίες, που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την περίοδο των γιορτών, αποφάσισαν ν’ αντιμετωπίσουν τις επιδρομές των διαρρηκτών οι κάτοικοι της Παύλιανης μετά και τα αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων που παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα στο χωριό.


Η αφορμή μάλιστα για την εξέλιξη αυτή ήταν η εικόνα που αντίκρισαν αρκετοί ιδιοκτήτες σπιτιών -οι οποίοι ωστόσο δεν διαμένουν μόνιμα στην Παύλιανη- όταν και ανέβηκαν στο χωριό για τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. Βρήκαν τα σπίτια τους «ανοιγμένα» και σε ορισμένες περιπτώσεις λεηλατημένα από το πέρασμα των διαρρηκτών που είχαν αφαιρέσει οτιδήποτε πολύτιμο υπήρχε μέσα σ’αυτά και μπορούσε να μεταφερθεί. Σε κάποια νοικοκυριά μάλιστα έλειπαν ακόμη και οι κουβέρτες αλλά και τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται, και τα οποία οι ιδιοκτήτες είχαν αφήσει στο σπίτι από την προηγούμενη φορά που είχαν ανέβει στην Παύλιανη.

Με βάση την διαμορφωμένη αυτή κατάσταση οι κάτοικοι της Παύλιανης κατά την διάρκεια των προηγούμενων ημερών πραγματοποίησαν συνάντηση, όπου και συζήτησαν το πρόβλημα. Αποφάσισαν να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» και να περιφρουρήσουν οι ίδιοι το χωριό. Μαζεύτηκαν μάλιστα και ονόματα κατοίκων που διαμένουν μόνιμα στο χωριό ή μένουν στην Λαμία και έχουν την δυνατότητα ν’ ανεβαίνουν συχνά, μέσα από τα οποία θα σχηματιστούν οι ομάδες των δύο ατόμων που θα αναλάβουν το έργο των νυχτερινών περιπολιών.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Παύλιανη εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης αλλά και του γεγονότος πως είναι σχετικά απομονωμένη και το πιο κοντινό αστυνομικό τμήμα απέχει χιλιόμετρα μακριά, έχει γίνει κατά καιρούς εύκολος στόχος ληστών. Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του χωριού σκέφτονται και συζητούν ν’αναλάβουν οι ίδιοι την περιφρούρηση του χωριού. Πριν από λίγα χρόνια το συγκεκριμένο θέμα είχε απασχολήσει και πάλι, και τότε είχε αποφασισθεί ν’ανατεθεί η φύλαξη του χωριού για τους χειμερινούς μήνες σε ιδιώτη, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε στην συνέχεια.

Αυτό πάντως που προκύπτει είναι ότι, τόσο οι κάτοικοι των ορεινών και πεδινών χωριών όσο και αυτοί των πόλεων της Φθιώτιδας βρίσκονται σε απόγνωση από τα αυξανόμενα κρούσματα διαρρήξεων, τα οποία αρκετές φορές δεν δηλώνουν καν στην αστυνομία.
Ημέρα Λαμίας - Φύλλο 316

 http://amfissapress.gr/epikairotita/7-2009-10-13-09-45-40/3369-2010-12-31-08-20-38

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου