Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Από πότε ποινικοποιούνται οι φιλίες;Τα δύο παιδιά, ο «Σπίθας» και ο Πάρις Κασιδόκωστας, γνωρίζονται από το Λονδίνο, πολύ πριν ο πατέρας του πρώτου, Γιώργος Παπανδρέου, εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας.
Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν μπορεί να προσάψει «δόλο» σε μια φιλία, κυρίως όταν έχουμε να κάνουμε με νέους ανθρώπους, ούτε να τη χρεώσει στο συγγενικό περιβάλλον.
Ο γιος του πρωθυπουργού όπως είναι γνωστό υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις-παρουσιάστηκε στο Μεγάλο Πεύκο-σαν καταδρομέας. Όταν τον ρωτούσαν στη Μονάδα αν έχει κάποια σχέση με τον πρωθυπουργό, δήλωνε πως πρόκειται για μια συνωνυμία που τον «ταλαιπωρεί».
Ο Ανδρίκος ή «Φαφ» (όπως τον αποκαλούν χαριτολογώντας τα ξαδέλφια του - η λέξη προέρχεται από το ξαδελφούλης) θέλησε  να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία χωρίς να χρησιμοποιήσει το «βαρύ» επώνυμό του προς όφελός του, όπως θα γράψει και η γνωστή βιογράφος των «επωνύμων»  Σάσα Σταμάτη:
“Ο Ανδρέας είναι το πρώτο παιδί του Γιώργου Παπανδρέου από το γάμο του με την Εύα Ζησιμίδου, διερμηνέα αγγλικών στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οσο για τις σχέσεις του Ανδρίκου με τη δεύτερη σύζυγο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Αντα, στην ουσία δεν διαφέρουν από εκείνες της μητέρας του με τον ίδιο. Εξίσου δυνατή είναι και η σχέση του με την αδελφή του Μαργαρίτα (παιδί του Γιώργου Παπανδρέου και της Αντας), την οποία προσέχει σαν μικρή του αδελφούλα.

Σε ό,τι αφορά τώρα το id του Ανδρίκου, γεννήθηκε το 1982 και αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης για να σπουδάσει οικονομικά. Τα παράτησε όμως στη μέση και βρέθηκε στη Σουηδία για να πάρει και μια γεύση από Κοινωνιολογία. Δεν έμεινε εκεί. Ακολούθησε το Κεντ του Λονδίνου στο οποίο τελικά σπούδασε στο τμήμα Διεθνών Σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του στη βρετανική πρωτεύουσα δεν χρησιμοποίησε για κανένα λόγο το όνομά του, έγινε όμως φιλαράκι με τον Πάρη Κασιδόκωστα…”
O Πάρις από την άλλη υπηρέτησε κι αυτός τη πατρίδα του αλλά στο χαλαρό. Η θητεία του έγινε μάλιστα πρωτοσέλιδο, λόγω της ιδιομορφίας της.
Ο Πάρις και ο Αντρίκος το περασμένο καλοκαίρι  έκαναν παρέα και σκότωσαν πολλές ώρες στη Βουλιαγμένη,  κολυμπώντας και κάνοντας jet ski.
Δεν γνωρίζουμε αν ήταν το ίδιο διάστημα που ο Πάρις απασχολούσε τη κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ.
Η παρέα των παιδιών δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τα ΜΜΕ και τους φωτογράφους.
Μάλιστα τα «Κακά Κορίτσια» του ΑΝΤ1 που συνήθως είναι καλά πληροφορημένες έκαναν λόγο για τη φιλία γιου υπουργού με τον νεαρό Λάτση.
 Όπως και νάχει πάντως η φιλία των δύο νεαρών-του γιου του πρωθυπουργού και του Πάρι Κασιδόκωστα-είναι από τα αγαπημένα θέματα κουτσομπολιού της συμπαθούς τάξης των δημοσιογράφων. Και σ αυτές τις περιπτώσεις –του κουτσομπολιού- η τρίχα γίνεται τριχιά…


(Σχ.agiovasilematos: Αυτή η είδηση είναι διαφωτιστική σε πολλά επίπεδα.1) Δείχνει πως οι γόνοι των σπουδαίων οικογενειών γνωρίζουν τι σημαίνει δυνατή φιλία παρά τις ιδεολογικές αποστάσεις που (θα έπρεπε να) χωρίζουν τις οικογένειές τους. 2) Δείχνει την ενδεχόμενη αποδοχή που υπάρχει από την συμπαθή  τάξη των πολυεκατομμυριούχων προς την οικογένεια Παπανδρέου 3) Δείχνει την ''οικουμενική'' ανησυχία του συμπαθέστατου Φαφ,αφού το παιδί πέρασε από 3 χώρες μέχρι να βρει να σπουδάσει κάτι. Βέβαια τον μπαμπά δεν τον ξεπερνάει, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενά του άλλαξε 12 σχολεία σε 5 χώρες και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι πάει να πει...μετανάστης.

Με ρέγουλα και φειδώ όμως αυτές τις ειδήσεις παιδιά, γιατί μας πιάνουν και τα διαόλια μας...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου