Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Το δημόσιο χρέος είναι πολύ μεγάλο κρατικό μυστικό. Οι πολίτες δεν πρέπει να ρωτάνε για το χρέος, μόνο να πληρώνουν

Το δημόσιο χρέος είναι, κατά τα φαινόμενα, κρατικό μυστικό. Δηλαδή καλούμεθα να πληρώσουμε οι έλληνες πολίτες, και μάλιστα με τον πιο δυσβάστακτο τρόπο, για κάτι για το οποίο δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα. Κυρίως το ύψος του χρέους γνωρίζουμε, αλλά και γι’ αυτό δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς σίγουροι. Σαν να πήγαμε σε ταβέρνα, φάγαμε (που λέει ο λόγος) ήπιαμε και στο τέλος έρχεται ο ταβερνιάρης να πληρωθεί, χωρίς να μας φέρει λογαριασμό. Ξέρω, ούτε στις ταβέρνες γίνονται αυτά τα πράγματα. Οι ταβέρνες είναι σοβαρά μαγαζιά. Γίνονται όμως από το ελληνικό δημόσιο. Που λέει στους πελάτες-πολίτες-υπηκόους του, “ολοι μαζί τα φάγαμε” και τώρα πληρώστε τη ζημιά. Και χωρίς λογαριασμό μάλιστα.

Να σας πω ότι δεν μου φαίνεται αυτή η μυστικότητα ύποπτη, ψέμματα θα σας πω πατριώτες. Μου παραφαίνεται ύποπτη.
Το γιατί το δημόσιο χρέος όμως είναι μυστικό, είναι και αυτό μυστικό. Αλλά ίσως είμαστε τυχεροί και μάθουμε πέντε πράματα παραπάνω γι’ αυτό το τεράστιο ποσό που κληθήκαμε να πληρώσουμε και που μας στοίχισε και την εθνική μας κυριαρχία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, μια ομάδα “οικονομολόγων, συνδικαλιστών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό”, έχουν συστήσει μια πρωτοβουλία που ζητάει από το ελληνικό δημόσιο να ανοίξει τα κιτάπια του και τα τεφτέρια του, και να δούμε κι εμείς τι φάγαμε τελικά. Γιατί το φάγαμε, ποιος το ‘φαγε, από ποιον σερβιτόρο το παραγγείλαμε, πότε το παραγγείλαμε, και άλλα τέτοια ταβερνιάρικα μυστικά κι απόρρητα.
Ιδέα δεν έχω από οικονομικά αλλά το πρώτο πράμα που ζήτησα σαν ιστολόγος και σχολιαστής είναι ο λογαριασμός. Εδώ και μήνες. Να πληρώσουμε, ναι, αλλά τι ζημιά κάναμε; Δώστε μας έναν λογαριασμό κι εσείς δημογερόντοι μου.
Δεν ακούστηκε τίποτε. Ούτε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης (που θά πρεπε γμ το στανιό μου, θα πρεπε), ούτε από κάποιον άλλο φορέα. Ούτε από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας που μας έστειλε ευχές προχτές. Ούτε από τον κ. Κακλαμάνη Απόστολο τότε με κείνο το επεισόδιο, ούτε και από τον κ. Χατζηδάκη τις προάλλες. Να πει κάποιος: “δώστε τους ρε παιδιά τον λογαριασμό τουλάχιστον, θα μας φάνε ζωντανούς. Τους ξεπουπουλίσαμε που τους ξεπουπουλίσαμε…”. Τίποτε. Κανείς. Μόνο οι κκ. Λαπαβίτσας, Καζάκης και κάποιοι άλλοι.
Για να δούμε τώρα. Θα μάθουμε κάτι αυτή τη φορά…
Θραξ Αναρμόδιος
http://anarmodios.wordpress.com/2011/01/02/1-88/#more-684

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου