Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Τσίπρας: “Ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν έχει πει τόσα ψέματα”- Στα μάτια του Παπανδρέου υπάρχει πλέον ο φόβος για όσα έρχονται...


  • Τσίπρας: “Ποτέ άλλοτε ένας πρωθυπουργός δεν έχει πει τόσα ψέματα”
  • Στα μάτια του Παπανδρέου υπάρχει πλέον ο φόβος για όσα έρχονται...
Σκληρή ήταν η επίθεση του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση στη συζήτηση, στη Βουλή, για το πολυνομοσχέδιο. «Ποτέ άλλοτε στη σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία δεν έχει συμβεί, ένας πρωθυπουργός και ένας υπουργός να έχουν πει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τόσα πολλά ψέματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
«Οι μόνοι σύμμαχοι που σας έχουν απομείνει είναι οι εκδότες και οι καναλάρχες. Με αυτούς είστε γενναιόδωροι γιατί σας κάνουν τα χατίρια».

«Είστε κυβέρνηση παραδομένων, που εκτελείτε αβίαστα και απροκάλυπτα ό,τι σας ζητηθεί από τους τεχνοκράτες της τρόικας. Μεταφραστές του μνημονίου που είστε ικανοί να παρακάμψετε το Σύνταγμα για να μην χαλάσει η μετάφραση», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο «κοινωνική κατεδάφιση» και «ντροπή για τη σύγχρονη κοινοβουλευτική ιστορία του τόπου».
«Αυτός ο κατήφορος σταματημό δεν έχει. Δεν καταλαβαίνετε ότι το σκοινί θα σπάσει;» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.
Ειλικρινά, αυτή τη στιγμή μόνο ο Τσίπρας είναι αυτός που ξεμπροστιάζει την πραγματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ - ΔΝΤ. Είναι ο μοναδικός που αναφέρεται στο αίσχος των πολιτικών αποφάσεων και στα αποτελέσματα που θα επιφέρουν στην Ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς, για τον κύριο Τσίπρα, οι θέσεις του για το λαθρομεταναστευτικό καθώς και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, τον τοποθετούν συγκυριακά ως εκφραστή των ανησυχιών και των πραγματικών συναισθημάτων των Ελλήνων.
Πάντως, η τραγικότητα του ΠΑΣΟΚ και των εντολών του ΔΝΤ που εκτελεί η θλιβερή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, έχει φέρει σε τέτοιο σημείο όλους μας, ώστε να συμφωνούμε με τον Τσίπρα!!!
Κατάντια; Έλλειψη άρθρωσης ικανού πολιτικού λόγου από τους υπόλοιπους της αντιπολίτευσης; Άγνωστο... Όμως, το καλό (αν μπορεί να δει κάποιος κάτι καλό μέσα από την επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου κατά της Ελλάδας) είναι πως αρχίζουμε σταδιακά όλοι μας (πλην κομματόσκυλων, κυρίως κυβερνητικών) να συγκλίνουμε και να γινόμαστε ένα τείχος, αδιαπέραστο.
Η δε θέση του σημερινού υποτακτικού της τρόικας (βλ. Γιώργος Παπανδρέου) είναι τόσο αδύναμη, που εάν υπήρχε η ελάχιστη αντίσταση - αντίδραση εκ μέρους της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας, ο ίδιος θα είχε φύγει από τη χώρα βράδυ προκειμένου να διασωθεί... Και το ξέρει πως υπάρχει μεγάλος -πλέον- κίνδυνος για τον ίδιο. Αυτό φαίνεται πια ακόμη και στα μάτια του... Φόβος; Ναι... Και βρίσκεται ακόμη στην αρχή... Γιατί όταν θα νιώσει τρόμο από την οργή των πολιτών, τότε θα ζήσει ο ίδιος όσα σήμερα επιβάλλει με τον... νεο-πατριωτισμό του.

Κωνσταντίνος

ΥΓ. Γιώργο, υπάρχει μία Ελληνική παροιμία που ίσως δεν ξέρεις: "Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται"... Και ξέρεις κάτι; Πέρασε ένας χρόνος... Τέλος οι χαρούλες που έκανες. Τώρα έρχονται τα... υπόλοιπα.
http://kostasxan.blogspot.com/2010/12/blog-post_128.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου