Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΔΕΗ παίρνει μισθό 1100 ευρώ και είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Για ποιά ρετιρέ μιλάει ο κ. Πάγκαλος?


Η ακόλουθη επιστολή, μας εστάλη από  αναγνώστη του ιστολογίου μας, εργαζόμενο σε τεχνικό τομέα της ΔΕΗ. Αυτό το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία είναι, πως από τους 28.000 εργαζόμενους της ΔΕΗ, αποδεικνύεται πως ούτε τα 250 ανώτατα διευθυντικά στελέχη δεν φθάνουν το ''πλαφόν'' των 75.000 που όρισε η Κυβέρνηση ως ανώτατο όριο των αποδοχών στις ΔΕΚΟ.
 Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αισθάνονται ότι δέχονται έναν βρώμικο πόλεμο που δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις στους υπόλοιπους εργαζόμενους με μόνο σκοπό την πρόκληση αντιπαραθέσεων ανάμεσα στις εργασιακές ομάδες. Η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων  στον τεχνικό κλάδο της ΔΕΗ, παρόλο που εργάζεται σε αντίξοες συνθήκες και μέσα σε ιδιαίτερα βεβαρημένο, από πλευράς επικινδυνότητας και τοξικών ουσιών, περιβάλλον, αμείβεται κατά μέσο όρο από 1500-2000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των οικογενειακών επιδομάτων και των χρόνων εμπειρίας (χρονοεπιδόματος). Όσο για τους προσληφθέντες, της τελευταίας δεκαετίας, ο μέσος μισθός είναι 1100 ευρώ, χωρίς να επιδοτείται το ασφαλιστικό ταμείο της ΔΕΗ, καθώς είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ. Για ποιά ''ρετιρέ'' εργαζομένων λοιπόν μιλάει ο κ. Πάγκαλος?

Ακολουθεί η επιστολή του αναγνώστη μας:

«….Χίλια μήλα έχει η μηλιά και έχει ένα μόνο χαλασμένο. Άμα όμως όλο για αυτό μιλάς, βλέπει ο άλλος μπροστά του μια μηλιά σκουληκιασμένη. Και όμως οι λέξεις που αρθρώθηκαν δεν περιέχουν ψευτιά καμιά. Το ψέμα είναι πέρα από τις λέξεις, στο νόημα το φευγαλέο… Τότε αυτόν που θέλεις να φθείρεις , τον παρουσιάζεις μονάχα από αυτό το κάτι που δεν αρέσει. Ψέμα; Πουθενά, επιδέξιες αποσπάσεις από την ολότητα της πραγματικότητας, τονισμός μιας λέξης που δεν ήταν τονισμένη, …..κάτι ελάχιστο, που δεν τολμάς καν να το πεις διαστροφή. Διότι πραγματικά δεν είναι διαστροφή, δεν είναι ψέμα, είναι όμως συκοφαντία.»  (μέρος από το απόσπασμα πέμπτο, Παραινέσεις προς Ατίλιο Νάβιο ή Περί Ελλήνων - Εκδόσεις Ελευσίς 2002)

Περιγραφή των Ελλήνων το 300 μ.χ., από τους Ρωμαίους κατακτητές. Πέρασαν τόσα χρόνια και είναι ακόμη επίκαιρο. Αρκεί να δεις τους δημοσιογράφους πόσο όμορφα σερβίρουν ανακριβή στοιχεία για να αποδομήσουν (συκοφαντήσουν) μια Κοινωνική Ομάδα που έχουν στο στόχαστρο.

Παραδείγματα:

«Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι 1.250.000 – 1.500.000» η πραγματικότητα μετά από την καταμέτρηση 768.000.

«Το Δημόσιο είναι υπερτροφικό – μεγάλο και δυσλειτουργικό» η πραγματικότητα σε αριθμούς: αποτελεί το 15% του οικονομικά παραγωγικού πληθυσμού όταν άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ποσοστά άνω του 20% και οι Σκανδιναβικές χώρες γύρω στο 30%.

Το βασικό ερώτημα είναι αυτοί που ασχολούνται με την πολιτική ξέρουν για τι αναφέρονται. Μάλλον όχι ….. γιατί;; γιατί απλά δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους πραγματικά. Είναι θεωρητικοί χωρίς να έχουν εικόνα της πραγματικής οικονομίας. Είναι πολιτικοί, που δεν ακούν τους γύρω τους, αλλά πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα λόγω της θέσης τους στην κοινωνία και της αναγνωρισημότητας τους. Τις περισσότερες φορές είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά το ζυμώνουν συνεχώς και το πιστεύουν ως σωστό λόγω του ανεπτυγμένου ΕΓΩ.

Τώρα στο στόχαστρο είναι οι ΔΕΚΟ και μετά έρχεται και η ώρα της ΔΕΗ Α.Ε., ήδη τα παπαγαλάκια αναφέρουν ότι ο μέσος μισθός της ΔΕΗ είναι 75.000 €. Απλά μαθηματικά, με το πλαφόν στους μισθούς και την περικοπή του 13oυ και 14ου μισθού τα 250 ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης  (Γενικοί, Διευθυντές, Β. Δ/ντές) δεν μπορούν να ξεπεράσουν μικτά ετησίως τις 72.000 €  (5.900€ Χ 12). Εάν ούτε αυτοί οι -ελάχιστοι σε σχέση με τους χιλιάδες εργαζόμενους της ΔΕΗ-, μεγαλοδιευθυντές που πληρώνονται σαφώς πολύ υψηλότερα από όλο το υπόλοιπο προσωπικό δεν καταφέρνουν να φθάσουν τις 75.000 € ετησίως, πώς ο μέσος μισθός όλων των εργαζομένων είναι εκεί που αναφέρουν;;;  Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει;;;

Και εάν το ψάξεις θα σου πουν ότι τα στοιχεία τα πήραμε από την ΔΕΗ, από το 2009 κλπ. Και όταν τους πεις, μα καλά δεν επιβαρύνουμε το κρατικό προϋπολογισμό, ούτε μας πληρώνει τόσα χρόνια το κράτος, έχουμε κέρδη τα τελευταία χρόνια, δεν συμμετείχαμε στο Δημόσιο Χρέος, αλλά με τα αναπτυξιακά μας έργα βοηθήσαμε στην αύξηση του ΑΕΠ θα σου πούνε, άλλα αυτά. Το θέμα είναι γιατί να παίρνετε εν μέσω κρίσης τέτοιους μισθούς. Αλλά βέβαια όσοι κάνουν την «δουλειά» τους αναφέρονται μόνο στους μισθούς των άλλων όχι στους δικούς τους ούτε τις αμοιβές, που δίνει η αγορά στις άλλες ηλεκτρικές εταιρείες.

Συνάδελφοι αντισταθείτε, μιλήστε, στείλτε email, πείτε την αλήθεια στον κόσμο μην αφήνετε την παραπληροφόρηση και την συκοφαντία να νικήσουν''.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου