Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Περισσότερο από το 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, υποστηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Περισσότερο από το 30% των καρκίνων μπορεί να προληφθεί, σύμφωνα με φετινά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Με άξονα την πληροφορία αυτή, το Υπουργείο Υγείας παρουσίασε σήμερα το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο, που αφορά στην περίοδο 2011-2015. Σκοπός του σχεδίου είναι αφενός να συμβάλει στην ευρύτερη συνειδητοποίηση, ότι ο καρκίνος αποτελεί μία χρόνια και συχνά ιάσιμη νόσο, και αφετέρου να συντελέσει καθοριστικά στην αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπισή της.


Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, που συνιστά κυρίως αποστολή των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι προτεραιότητα για τους συντάκτες του Σχεδίου. Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στην ομιλία του στο Ζάππειο, όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο, τόνισε ότι «παρότι είμαστε η έκτη χώρα σε δαπάνες υγείας συγκριτικά με τον πληθυσμό μας, εξακολουθούμε να μην είμαστε ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες, που παρέχονται στον πολίτη». Μάλιστα, σε μία γενικότερη αναφορά, σημείωσε ότι «η επόμενη αναθεώρηση πρέπει να αφορά ζητήματα Δικαιοσύνης, καθώς τα πράγματα είναι αδύνατο να προχωρήσουν σε οποιονδήποτε τομέα και όχι μόνο στην Υγεία, εάν γίνονται συνεχώς ενστάσεις από τρίτους».

Το πιο σημαντικό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, είναι να μειωθεί η έκθεση του πληθυσμού στους γνωστούς παράγοντες κινδύνου που ευθύνονται για τον καρκίνο, αλλά και να αυξηθούν τα προγράμματα ομαδικού και ατομικού προσυμπτωματικού ελέγχου για συγκεκριμένα είδη καρκίνου. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη βελτίωση των υπηρεσιών αντιμετώπισης του διαγνωσμένου καρκίνου αλλά και την πρόσβαση στις θεραπείες.

Το σχέδιο προβλέπει συγκεκριμένες δράσεις, όπως:

- Ανάπτυξη θεσμικού πλαισίου για την κατ' οίκον νοσηλεία και τη λειτουργία ξενώνων ασθενών τελικού σταδίου

- Συμβουλευτική και παρηγορητική - ανακουφιστική στήριξη

- Ανάπτυξη ξενώνων τελικού σταδίου

- Ανάπτυξη συστήματος επανελέγχου των ογκολογικών ασθενών για την έγκαιρη διάγνωση των μεταστάσεων

- Δημιουργία μεικτών ξενώνων φιλοξενίας ασθενών, που υποβάλλονται σε θεραπεία και των συγγενών τους

- Δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου και οδηγού παροχών και δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο

- Βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και ενίσχυση των μηχανισμών εργασιακής και κοινωνικής επανένταξης για ασθενείς με καρκίνο (νοσούντες ή αποθεραπευθέντες)

- Δημιουργία - Ενίσχυση Μηχανισμών Ψυχο-Κοινωνικής Υποστήριξης Οικογενειών Καρκινοπαθών (νοσούντες ή αποθεραπευθέντες) ιδιαίτερα αναφορικά με τις κακοήθεις νεοπλασίες της παιδικής ηλικίας.
(Σχόλ. από agiovasilema: Ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά όταν λένε να μειώσουν την έκθεση του πληθυσμού στους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο, γιατί δεν κάνουν αναφορά στους χημικούς ψεκασμούς που γίνονται καθημερινά πάνω από τα κεφάλια μας, ή ακόμα στα φυτοφάρμακα με τα οποία καλλιεργούνται τα λαχανικά ή ακόμα χειρότερα με το χρώμιο που έχει καταλήξει στα πιάτα μας μέσω του Ασωπού? Ας μην μας κοροϊδεύουν πια γιατί έχουμε ξυπνήσει, -δυστυχώς γι αυτούς- και είμαστε απέναντί τους σε κάθε τι που λένε)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου