Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τι επιτρέπεται να κάνουν οι αστυνομικοί στις πορείες!!!! (Πάντως να είναι παρεούλα με τους κουκουλοφόρους και μετά να χτυπάνε τον απλό κόσμο, αυτό σίγουρα δεν είναι στα ''καθήκοντά'' τους). Κύριε Παπουτσή? Ένα σχόλιο αν έχετε την καλοσύνη???

Τι επιτρέπεται να κάνουν οι αστυνομικοί στις πορείες

Το ΜΟΝΟ που μπορούν να κάνουν είναι να παρίστανται και να προστατεύουν την πορεία, ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έχει πει πως η αστυνομία έχει υποχρέωση, όχι να καταστείλει την πορεία, αλλά να την .....
περιφρουρεί, ώστε αυτή να συνεχίζεται ανεμπόδιστη!


ΠΡΟΣΟΧΗ! Είναι αντισυνταγματικό και παράνομο να υπάρχουν αστυνομικοί με πολιτικά στις πορείες. Το Σύνταγμα τους υποχρεώνει να κάνουν φανερή την παρουσία τους.

Επίσης είναι παράνομο να ερευνούν τους διαδηλωτές, να ζητούν τα στοιχεία τους, να φωτογραφίζουν τα πρόσωπά τους κλπ. Οι κάμερες είναι επίσης παράνομες, και γιʼ αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχει επιβάλει ακόμα και πρόστιμα στην ΕΛΑΣ.

Εννοείται πως η χρήση όπλων επιτρέπεται μόνο για την προστασία των διαδηλωτών και όχι εναντίον τους!
Η αστυνομία βασίζει το δικαίωμά της να φέρει όπλα σε ένα νόμο του 1943! (ν.29/1943) Πολλοί δικαστές και νομικοί έχουν δηλώσει πως ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και απαρχαιωμένος. Μα οι διαδοχικές κυβερνήσεις εδώ και πάνω από 60 χρόνια δεν τον έχουν καταργήσει για... ευνόητους λόγους.



Της Έλλης Ισμαηλίδου
Δικηγόρου Αθηνών


Αυτοί που φαίνονται στις φωτογραφίες έχουν ορκιστεί να τηρούν το Σύνταγμα της Ελλάδος.


Υ.Γ. : Άρθρο 120


1. Το Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή των Ελλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ιουνίου 1975.


2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.


3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.


4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.


Μάνθος Σ.
http://ksipnistere.blogspot.com/2010/12/blog-post_2955.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου