Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Αποκάλυψη-βόμβα στην Real News από τους γιατρούς που εξέτασαν τους λαθρομετανάστες: Η κατάστασή τους είναι πολύ καλή και δεν δείχνει ανθρώπους που δεν τρώνε!!!!!

Επιμελήτρια Α’ και Β’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ελπίς, Βασιλική Παπαλημναίου:
«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που εξετάστηκαν, είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα επί ενάμιση μήνα.»

Τις τελευταίες εβδομάδες γνωστοί κύκλοι  προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά την παραμονή των περίπου 300 λαθρομεταναστών στο κτίριο της Υπατίας. Τα ρεπορτάζ όλων των καναλιών παρουσιάζουν ως τραγική την κατάσταση στην υγεία τους, ενώ φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε για «νέα δεκεμβριανά» σε περίπτωση θανάτου. Όλα αυτά σε μια χώρα που έχει να αντιμετωπίσει χιλιάδες προβλήματα με την εγκληματικότητα, την οικονομική κρίση, την ανεργία, τα εθνικά της ζητήματα και πολλές ακόμα πληγές που συμπληρώνουν μια εικόνα ενός διαλυμένου κράτους και ενός λαού σε απόγνωση.

Το δημοσίευμα της εφημερίδος RealNews για τους λαθρομετανάστες της Υπατίας, περιέχει μια αποκάλυψη-βόμβα για την πολύκροτη απεργία πείνας των λαθρομεταναστών. Διαβάστε και θα καταλάβετε…

«Οι εξετάσεις δεν δείχνουν πείνα» – Της Αιμιλίας Σταθάκου

Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών που εξετάστηκαν είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα επί ενάμιση μήνα. Τη δήλωση βόμβα έκανε στη Real news η επιμελήτρια Α’ και Β’ παθολογικής κλινικής του ...
νοσοκομείου Ελπίς, Βασιλική Παπαλημναίου, θεράπων γιατρός των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το Μέγαρο Υπατία, την περασμένη Τετάρτη.
Παράλληλα, σύμφωνα με αδιάσειστα ντοκουμέντα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στις αρχές της περασμένης βδομάδας δεν είναι συμβατές με τα δεδομένα που θεωρούνται αναμενόμενα για άτομα που έχουν παραμείνει χωρίς τροφή τόσο μεγάλο διάστημα.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν, σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους, τιμές μέσα στα φυσιολογικά όρια. Σε καμμία από αυτές δεν φαίνεται να έχουν διαταραθχεί ιδιαίτερα οι ηλεκτρολύτες (κάλιο,νάτριο,μαγνήσιο κ.λ.π) είτε η ουρία και η κρεατίνη. Πρόκειται για σημαντικές ενδείξεις, καθώς,όπως μας εξηγεί ο διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιαδης Σπαντιδέας, «όταν ένα άτομο δεν τρώει για μεγάλο διάστημα περιμένουμε να οδηγηθεί σε αφυδάτωση και να έχουν τουλάχιστον επηρεαστεί οι ηλεκτρολύτες τους. Επίσης η μη ενεργειακή κάλυψη οδηγεί σε μεταβολική οξέωση με παραγαγή κετονών,που αποτυπώνονται με διαταραγμένες τιμές σε ουρία και κρεατίνη.Επιπρόσθετα,η κλινική εικόνα ενός ανθρώπου που δεν σιτίζεται επί ενάμιση μήνα είναι χαρακτηριστική :παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία,εξάντληση,αφυδάτωση ακόμη και διαταραχή συνείδησης».
Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που νοσηλεύονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές περιπτώσεις είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.

«Ευτυχώς για τους αυτούς τους ανθρώπους είναι υγιέστατοι. Βέβαια, τόσο οι εξετάσεις τους όσο και η γενικότερη κλινική εικόνα δεν συνάδουν με ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

«Οι Συνοδοί»

Με βόλτες στο προαύλιο, κάπνισμα και συνομιλίες στο κινητό περνάνε την ώρα τους κάποιοι από τους νοσηλεύομενους. Άγρυπνοι φρουροί οι ομάδες επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βρίσκονται δίπλα τους σε 24ωρη βάση, προκειμένου να τους βοηθήσουν να μην υποκύψουν στο πειρασμό του…..φαγητού!
Ο υπερβάλλων ζήλος τους είχε αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν σε σύγκρουση με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς,Θόδωρος Γιάνναρος αποκαλύπτει ότι κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιουν τσάι με ζάχαρη όμως οι συνοδοί δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο συνοδός έβγαλε τον δίσκο με τα φαγητά που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο. Επίσης υπήρξαν διαμαρτυρίες για το ότι σιτίζονταν οι ασθενείς στα διπλανά κρεβάτια με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε πειρασμό οι απεργοί!
«Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως η υγεία αυτών των παιδιών. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι δε θα παρουσιάσουν σοβαρές και μη αναστρέψιμες οργανικές βλάβες» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί,εξαιτίας της πιέσης των συνοδών, η παθολόγος Β. Παπαλημναίου: «Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες παρακολουθώντας μήπως και τους δώσουμε φαγητό. Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων».

Σύμφωνα με μαρτυρία συνοδού ενός ασθενούς που νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με μετανάστη, στο νοσοκομείο Ελπίς ενώ ο απεργός του έκανε νόημα ότι ήθελε να πάρει το μπισκότο που του πρόσφερε, η αυστηρή ματιά του ατόμου από την ομάδα περιφρούρησης τον…πάγωσε!

«Πράγματι, έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία οι συνοδοί των μεταναστών τους εμπόδισαν να λάβουν τροφή»,αποκάλυψε  ο Άρης Μουσιώνης, διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας, συμπληρώνοντας: «Για παράδειγμα, σε κάποια περίπτωση ο μετανάστης ζήτησε τροφή και σε κάποια άλλη χυμό. Οι συνοδοί του όμως, παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό τους να τους τα δώσει».
Από την πλευρά τους, μέλη των ομάδων Επιτροπής Αλληλεγγύης δήλωσαν στην RΝ ότι η προσπάθεια τους έγκειται στο να διασφαλίσουν ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση των μεταναστών να μη σπάσουν την απεργία πείνας.

(agiovasilema: Είτε μας δουλεύουν από κοινού με τους ''αλληλέγγυους'', είτε  οι αλληλέγγυοι τους έχουν για αναλώσιμο υλικό και προσδοκούν την ώρα που θα προκύψει το πρώτο πτώμα για να φέρουν το χάος στη χώρα, το αποτέλεσμα για τον δύστυχο ελληνικό λαό, παραμένει το ίδιο.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου