Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ανήσυχος ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί για τις εξελίξεις που έρχονται


Κατηφείς και προβληματισμένοι ήταν όλοι οι παριστάμενοι στο υπουργικό συμβούλιο, που έγινε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Ο τόνος που απευθύνθηκε αλλά και τα όσα είπε δεν έκρυβαν την ανησυχία του. Ισως την μεγαλύτερη από τότε που αποφάσισε η χώρα να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε σε όλους τους υπουργούς πως «έρχονται πολύ δύσκολες μέρες», αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ παράλληλα μίλησε για ξεκάθαρη επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελλάδα-με αφορμή την υποβάθμιση από την Moody’s-λέγοντας πως: «κάποιοι επιθυμούν να χρεωκοπήσουμε», ... τονίζοντας επίσης ότι:

«Η χρονική στιγμή που έγινε η ανακοίνωση (από την Moody΄s) δεν είναι τυχαία. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε την άρνηση αρκετών χωρών στην Ευρώπη να υποστηρίξουν την ελάφρυνση του βάρους μας, είτε για πολιτικούς, είτε για οικονομικούς λόγους, με την τροϊκα να μας πιέζει ολοένα και περισσότερο. Στις 11 και 25 Μαρτίου θα έχει ξακαθαρίσει το τοπίο για το......... τι πραγματικά θα αντιμετωπίσουμε».

Επίσης ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας την οποία κατηγόρησε πως εξαιτίας της προηγούμενης διακυβέρνησής της η χώρα βρίσκεται σε αυτό το σημείο, σχολιάζοντας παράλληλα αρνητικά και το γεγονός πως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δηλώσει «όχι» εκ των προτέρων σε συναίνεση στην γραμμή που θα ακολουθηθεί στη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

Πάντως προσπαθώντας να καταλαγιάσει τις ανησυχίες των υπουργών ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι: «δεν έχει έρθει και το τέλος του κόσμου» και πως οι προσπάθειες πρέπει να εντατικοποιηθούν λέγοντας: «έχουμε ένα στοίχημα να κερδίσουμε και πρέπει να το κερδίσουμε».
 
Η συνέχεια στο http://kafeneio-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_107.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου