Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

Έδωσε γη και ύδωρ στη Μέρκελ?????

Μία από τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις εκτυλίχθηκε μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης να καταλήγουν σε συμφωνία για τη συνολική κρίση χρέους της Ε.Ε, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν χώρες-μέλη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων έκανε λόγο για μία επιτυχή μάχη που απ’ ό,τι φαίνεται κατακτήθηκε… με κάποια ανταλλάγματα, τα οποία απαίτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Επί της ουσίας, η ελληνική πλευρά «κέρδισε» την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης του «περίφημου» δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ στα...
 διπλάσια χρόνια (7,5). Επίσης, επέτυχε μείωση επιτοκίων επί του συνολικού δανείου κατά 100 μονάδες βάσης, δηλαδή μείωση των spread που πληρώνουμε κατά 30% πιο ακριβά, με κέρδος 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στον αντίποδα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα επιφέρουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος.


Ποια θα είναι τα ανταλλάγματα;
Αεροδρόμια, λιμάνια, συγκοινωνίες, δίκτυα ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, αλλά και κερδοφόρες ΔΕΚΟ διεκδικούν μέσω της Α. Μέρκελ, οι υποψήφιοι επενδυτές.

Τα «ασημικά» της χώρας είναι πολύ καιρό πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και παρά τις κωλυσιεργίες της ελληνικής πλευράς φαίνεται ότι έφτασε η ώρα των αποφάσεων.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών η ελληνική πλευρά πήρε πολύ περισσότερα από όλα ήλπιζε, αλλά αντιλήφθηκε ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση βασικών αιτημάτων για επενδύσεις στη χώρα μας. Οι εταίροι μας έσπευσαν να κατανοήσουν τις ελληνικές θέσεις και ανάγκες αλλά υιοθέτησαν και το περιβόητο πλέον «δούνε και λαβείν» της κυρίας Μέρκελ.

Έχει γίνει σαφές ότι οι ευρωπαίοι εταίροι ενδιαφέρονται για:

1) Τα κρατικά λαχεία (Εθνικό, Λαϊκό) όπου αποφασίστηκε η μετοχοποίηση τους ή η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

2) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ,

3) Θεσπίζονται νέοι κανόνες για το στοίχημα στον Ιππόδρομο, (ΟΔΙΕ) ενώ αναζητείται και στρατηγικός επενδυτής.

4) Αναφορά γίνεται και στην είσοδο στρατηγικών επενδυτών σε περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπου η αρχή γίνεται από το Καστέλι και το αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης».

5) Πωλείται η συμμετοχή του Δημοσίου στο Καζίνο της Πάρνηθας

6) Επεκτείνεται η σύμβαση παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών,

7) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, ενώ

8) Αναζητείται στρατηγικός εταίρος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ).

9) Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου και η ακίνητη περιουσία του ΟΣΕ,

10) Επεκτείνονται οι συμβάσεις παραχώρησης στην Αττική και στην Εγνατία Οδό,

11) Μπαίνει στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ,

12) Αξιοποιείται το φάσμα συχνοτήτων και Ψηφιακού Μερίσματος, καθώς και

13) Η συμμετοχή του δημοσίου στο Αττικό Λιμενικό Σύστημα

14) Ακόμα, διαχωρίζονται οι λειτουργίες του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων

15) Μελετώνται οι συμβάσεις παραχώρησης για λιμάνια και ιδιαίτερα για 11 περιφερειακούς οργανισμούς λιμένων, ενώ τέλος

16) Αξιοποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου στην βιομηχανία ΛΑΡΚΟ.

Πωλητήριο μπαίνει, όπως είναι γνωστό και στο Ελληνικό, για το οποίο μέχρι τώρα η ελληνική πλευρά επέμενε στον όρο «αξιοποίηση», ενώ οι ξένοι επενδυτές μιλάνε σαφώς για «privatization» που σημαίνει «ιδιωτικοποίηση», δηλαδή πώληση!

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής θα ανακοινωθούν οι πρώτες δεσμεύσεις για τους ερχόμενους 12 μήνες.
(Ζουγκλα.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου