Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΝΕΦΡΟΠΑΘΗΣ ΧΡΗΖΕΙ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

 (Σήμερα λάβαμε την ακόλουθη επιστολή)

10/3/2011  Πειραιάς

Θα ήθελα να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας και να διαβάσετε την παρακάτω επιστολή.
                                                                                                           
          Σας γράφω εκ μέρους του παππού μου, ετών 67, συνταξιούχος του Δημοσίου, αιμοκαθαριζόμενος, καρδιοπαθής και διαβητικός. Εδώ και τρεις μήνες διαμένει στην Αθήνα, φιλοξενούμενος στο σπίτι μας για να κάνει κάποιες ιατρικές εξετάσεις. Η μόνιμή του κατοικία βρίσκεται στα Παλιάμπελα Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας και όσο έμενε εκεί αιμοκαθαριζόταν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.
          Πριν από δύο μήνες επικοινωνήσαμε με το Νοσοκομείο Πρέβεζας για να επιβεβαιώσουμε την θέση μας εκεί και προς έκπληξή μας, μας ανακοίνωσαν πως δεν γίνεται δεκτός λόγω έλλειψης μηχανημάτων και προσωπικού.   Ο Διευθυντής της Νεφρολογικής Μονάδας υπερασπίζεται τη...
 θέση μας και ζητά την βοήθεια των αρμόδιων φορέων προκειμένου να δεχτεί όχι μόνο τον παππού μου αλλά και οποιονδήποτε άνθρωπο βρίσκεται σε ανάγκη. ‘Ύστερα από επικοινωνίας μας με το Νοσοκομείο Λευκάδας λάβαμε την απάντηση πως μηχανήματα υπάρχουν αλλά υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Την ίδια αρνητική απάντηση έχουμε λάβει και από το Νοσοκομείο Άρτας. Ιδιωτικά κέντρα αιμοκάθαρσης δεν υπάρχουν στην επαρχία οπότε ο άνθρωπος παραμένει δέσμιος χωρίς εναλλακτική, έρμαιο της κακής διαχείρισης και ελλιπούς συστήματος υγείας της χώρας μας.
          Από πότε περιθωριοποιούμε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη; Δεν πιστεύετε πως το Σύστημα υγείας μας πρέπει να μεριμνά για την καλύτερη δυνατή προστασία για τους φιλάσθενους; Ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιστρέψει στην γη που τον ανάθρεψε και να ζήσει με αξιοπρέπεια. Είναι αδιανόητο να αφήνουμε αβοήθητους ανθρώπους στην μοίρα τους!

ΕΚΚΛΗΣΗ για βοήθεια. Ας δοθεί στο θέμα η διάσταση που του αξίζει ώστε να τακτοποιήσουν το θέμα οι αρμόδιοι και να έρθουν σε επικοινωνία μαζί μας. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιστρέψει στην μόνιμη κατοικία του. Διεκδικούμε ότι μας αξίζει, μια αξιοπρεπή περίθαλψη.

Η εγγονή του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου