Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αγοράζουμε ΜΟΝΟ ελληνικά προϊόντα παιδιά και πρέπει να το κάνουμε τρόπο ζωής.

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το παρακάτω κείμενο μου το προώθησε ο φίλος Νίκος Σκουλάς, ως αντιπρόεδρος του συγκεκριμένου ελληνικού καταναλωτικού κινήματος που μας αφορά όλους και το οποίο προσυπογράφω με χαρά ελπίζοντας ότι θα αντιληφθούμε ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ότι η Ξενομανία είναι παντελώς άσχετη με την φιλοξενία και, επί πλέον…κοστίζει ακριβά! Ευχαριστώ για την φιλοξενία…
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η Ελλάδα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία της. Χωρίς να ξεχνάμε πώς φτάσαμε ως εδώ - και λίγο πολύ όλοι το γνωρίζουμε - είναι ανάγκη, όλοι οι Έλληνες πολίτες, να ενεργοποιηθούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση και να βάλουμε τη χώρα μας σε μια τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας.
Τα σκληρά μέτρα που χρειάστηκε να λάβει η Κυβέρνηση πλήττουν και γίνονται περισσότερο αισθητά από τους οικονομικά αδύνατους, τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, τους... μικρομεσαίους επιχειρηματίες και ιδιαίτερα τους άνεργους, ο αριθμός των οποίων καθημερινά μεγαλώνει.

Τα μέτρα αυτά πρέπει να επιδιώξουμε να τελειώσουν το γρηγορότερο δυνατό και οι θυσίες του λαού να πιάσουν τόπο, να μην πάνε χαμένες. Για τον σκοπό αυτό είναι αναγκαία η ενεργή συμπαράσταση όλων μας. Δεν αρκεί να αξιώνουμε από την Κυβέρνηση να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη διαφθορά, να σταματήσει η σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Πρέπει και εμείς, οι πολίτες, να σκεφθούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και να δράσουμε ανάλογα.
Και μπορούμε.
Μπορούμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας, να μειώσουμε την ανεργία. Μπορούμε να μειώσουμε το κλείσιμο καταστημάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορούμε να στηρίξουμε τους αγρότες μας, τον τουρισμό μας, τους παραγωγούς μας και να συμβάλουμε στην ευνοϊκή πορεία του ισοζυγίου εισαγωγών – εξαγωγών.
Όπως μας προτρέπει ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, «τον αγώνα αυτόν επιβάλλει και το συμφέρον της εθνικής μας οικονομίας, που δεν μπορεί άλλο να πληρώνει το έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων. Δηλαδή να πληρώνει, ακούστε, 6,5 δις ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων κάθε χρόνο. Ενώ η Ελλάδα έχει τη δύναμη να θρέψει όλους τους Έλληνες, με δικά μας, άριστα αγαθά της ελληνικής γης, καταναλώνει σήμερα, δυστυχώς, εισαγόμενα και πολλές φορές δεύτερης ποιότητας προϊόντα».
Για να τον πετύχουμε αυτόν το στόχο χρειάζεται να αλλάξουμε μερικές συνήθειές μας, να κάνουμε πράξη το σύνθημα «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά!», γιατί έτσι στηρίζουμε την εγχώρια παραγωγή και τελικά τις θέσεις εργασίας
Οι Έλληνες τεχνίτες, σχεδιαστές και εργαζόμενοι φτιάχνουν ωραία, κομψά και καλής ποιότητας ρούχα , παπούτσια και λοιπά είδη.

Ας αλλάξουμε τις συνήθειές μας αγοράζοντας τά δικά μας προϊόντα. Ας ξεχάσουμε τις ξένες μάρκες τις οποίες και ακριβοπληρώνουμε. Ας απαλλαγούμε από τη ματαιοδοξία να φοράμε ρούχα, παπούτσια κ.λπ. με ξένες ακριβές ονομασίες.
Έτσι θα δώσουμε δουλειά στις ελληνικές βιοτεχνίες και στους εργαζόμενους. Θα συμβάλουμε να μην κλείσουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα, να μην απολυθούν υπάλληλοι, εργάτες και τεχνίτες που εργάζονται σε αυτά.
Η ελληνική διατροφή φημίζεται διεθνώς ως η πιο υγιεινή.
Με την ελληνική διατροφή τρώμε υγιεινότερα και ταυτόχρονα στηρίζουμε τον Έλληνα παραγωγό και τον αγρότη, το ελληνικό εμπόριο.
Η Ελλάδα εντάσσεται στις ωραιότερες και πιο ενδιαφέρουσες τουριστικές χώρες.
Έχουμε τα ομορφότερα νησιά με καθαρό ουρανό, με ήλιο, με τις καθαρότερες θάλασσες. Έχουμε αμέτρητα μνημεία της αρχαιότητας, βυζαντινά μνημεία, παραδοσιακούς οικισμούς, μνημεία της νεότερης Ελλάδας, μνημεία θρησκευτικά και εκκλησίες. Έχουμε το καλύτερο κλίμα, που όλοι το ζηλεύουν, και εμείς, οι Έλληνες, διαθέτουμε την ευθυμία, το γέλιο, τη διασκέδαση και την ελληνική φιλοξενία. Γιατί να αναζητήσουμε την τουριστική μας αναψυχή σε ξένες χώρες;
Καλούμε
όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να συμβάλουν ενεργά στις προσπάθειες για να βγούμε από το οικονομικό αδιέξοδο και να βγούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Είναι συμφέρον μας, είναι καθήκον μας. Να μην ξεχνάμε ότι , στις δημοκρατίες, υπεύθυνες δεν είναι μόνον οι Κυβερνήσεις, υπεύθυνοι είμαστε και όλοι εμείς, οι Πολίτες, για την επιτυχία στόχων Εθνικών όπως είναι η στήριξη των εργαζόμενων και των αγροτών, η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η στήριξη της βιοτεχνίας και βιομηχανίας μας, η στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας
Ζητούμε από όλα τα μέσα ενημέρωσης, εφημερίδες και περιοδικά, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και όλους τους πολίτες να προβάλλουν σταθερά το σύνθημα: «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά»
Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα και πολίτη να προβάλλει στον κύκλο του, στον τομέα δράσης του το σύνθημά μας και να συνεργαστεί μαζί μας για να συντονίσουμε τον αγώνα μας.
Φιλικά, με την προσδοκία της θετικής σας ανταπόκρισης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου