Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2011

Σε «μελαγχολία μέχρι την κατάθλιψη» ο Γιώργος Παπανδρέου

Όσοι συναντήθηκαν με τον Γιώργο την τελευταία περίοδο, μετά τη συνάντηση του με την Μέρκελ, συνομολογούν ότι διέκριναν στην ψυχολογική του κατάσταση μια μελαγχολία που έφτανε στα όρια της κατάθλιψης.

Μάλιστα ορισμένοι εξ αυτών απέδιδαν και την πρόσφατη ασθένεια του πρωθυπουργού σ’ αυτήν την κατάθλιψη και όχι στη … γρίπη.
Αυτή η κατάθλιψη του Γ. Παπανδρέου οφείλεται στον ιταμό τρόπο με τον οποίο τον αντιμετώπισε η Γερμανίδα Καγκελάριος. Όχι μόνο δεν του άφησε χαραμάδα αισιοδοξίας …εν όψει της 25ης Μαρτίου, αλλά του έδωσε να καταλάβει πως τα πράγματα θα είναι στη συνέχεια εξαιρετικά δύσκολα, αφού η Γερμανία δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω στις ήδη εκπεφρασμένες θέσεις της.
Συγκεκριμένα και άκρως ενδεικτικά του υπογράμμισε, όταν ο Γιώργος έθεσε τα ελληνικά αιτήματα:
Τα ίδια με σένα μου ζήτησε και ο νέος πρωθυπουργός...
 της Ιρλανδίας, πριν ακόμη εκλεγεί. Μέχρι να μάθεις τι θα σου απαντήσω πήγαινε να δεις τον φίλο σου τον Σαρκοζί!
Το μήνυμα ήταν σαφές, σαφέστερο δεν γινόταν. Έκτοτε ο Γιώργος βρίσκεται σε βαθειά κατάθλιψη, πάντα κατά τους ισχυρισμούς συνεργατών του, αφού φοβάται τα χειρότερα, δηλαδή να μη σκάσει στα δικά του χέρια μια χρεοκοπία κάποιας μορφής.
Αυτό θα ήταν το χειρότερο δυνατόν σενάριο γι’ αυτόν. Συνεπώς αν δει πως κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, θα γίνουν και οι εκλογές αναπόφευκτες, προκειμένου ν’ αποφύγει τα χειρότερα.
Υπάρχει φυσικά και ο φόβος, αν φανεί πως μέσω εκλογών θέλει να αποδράσει να έρθει το ΠαΣοΚ δεύτερο κόμμα, έτσι κι αλλιώς η αυτοδυναμία φαίνεται αδύνατη.
Άλλο όμως είναι να είσαι πρώτος και να καλέσεις σε συνδιαχείριση της κρίσης τους άλλους και άλλο να είσαι δεύτερος…
Με πληροφορίες και από το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής 6/3/2010
Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ. για Ανάπτυξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου