Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

8,9 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Το μεγαλύτερο τσουνάμι του αιώνα χτυπάει τις ακτές - Εικόνες καταστροφής

- Αυτοκίνητα τα πήρε η θάλασσα - Nωρίτερα είχαν αναφέρει πως ο σεισμός ήταν 7,9 Ρίχτερ
- Κατέρρευσε στέγη κτιρίου κατά την διάρκεια τελετής πανεπιστημίου
- Πανικός στους δρόμους, σταμάτησαν τα τρένα και οι συγκοινωνίες

Τσουνάμι ύψους 10 μέτρων έπληξε στις 09:20 ώρα Ελλάδας, την ακτή του Σεντάι στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία.

Οι υπηρεσίες της ιαπωνικής κυβέρνησης προειδοποιούν για τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλα παλιροϊκά κύματα.

Νωρίτερα κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό. Εξι πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Τόκιο μετά τον σεισμό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji.


  Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο στην Ιισιχάρα, στην περιοχή του Τόκιο. Ο σεισμός ήταν όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες 8,9 Ρίχτερ και όχι 7,9 Ρίχτερ  όπως είχε αναφερθεί αρχικώς.
  Ο σεισμός έγινε στις 07:46 το πρωί ώρα Ελλάδος, 14:46 ώρα Ιαπωνίας, όταν ο περισσότερος κόσμος ήταν στις δουλειές τους. Πρόκειται για έναν από τους ισχυρότερους σεισμούς που έπληξε την χώρα.


Πληροφορίες για τραυματίες στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo.

Στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε στη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε σπουδαστές, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τα μέσα ενημέρωσης της Ιαπωνίας.

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στην περιοχή του Τόκιο πλημμύρισε. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν άνθρωποι στο χώρο αυτό την ώρα του σεισμού.

 Διακόπηκε η κυκλοφορία στο αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο.Αυτοκίνητα έχουν πέσει στην θάλασσα. Τα κτίρια και οι άνθρωποι πηγαινοέρχονταν δόθε για δύο περίπου λεπτά! Εκτός λειτουργίας το μετρό και άλλες συγκοινωνίες της χώρας.

Η στέγη κτιρίου στο Τόκιο κατέρρευσε και υπάρχουν τραυματίες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν και σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, μετά τον ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα, τραυματίες υπάρχουν στην περιφέρεια Μιγιάτζι, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το πρακτορείο Κιόντο που επικαλείται στην τοπική αστυνομία.

Το ιαπωνικό υπουργείο Αμυνας διέθεσε οκτώ πολεμικά αεροσκάφη για να ελέγξουν το μέγεθος της καταστροφής, μετά τον σεισμό μεγέθους 8,9 βαθμών που έπληξε την βορειο-ανατολική Ιαπωνία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Οροφή βιβλιοπωλείου καταρρέει την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS
Οροφή βιβλιοπωλείου καταρρέει την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS

 Οι αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συγκοινωνίες διακόπηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας.   Οι πτήσεις ακυρώθηκαν αεροδρόμιο Ναρίτα της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μέχρι οι αρμόδιες αρχές να ελέγξουν την κατάσταση των διαδρόμων.

Τα δρομολόγια των τρένων υψηλής ταχύτητας σταμάτησαν αμέσως μετά τον σεισμό και οι δρόμοι στην περιοχή του Τόκιο έκλεισαν.

Ο πρωθυπουργος της Ιαπωνίας Ναότο Καν τρομαγμένος την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο πρωθυπουργος της Ιαπωνίας Ναότο Καν τρομαγμένος την ώρα του σεισμού. ΦΩΤΟ REUTERS


Την ώρα του σεισμού βρίσκοταν σε εξέλιξη συζήτηση την ιαπωνική βουλή και ο πρωθυπουργός αλλά και οι βουλευτές πανικοβλήθηκαν.

Πλοία του ιαπωνικού πολεμικού ναυτικού κατευθύνονται προς την πληγείσα από τον σεισμό των 8,9 βαθμών περιοχή.

Την Τετάρτη σεισμός 7,2 Ρίχτερ είχε χτυπήσει και πάλι την Ιαπωνία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου