Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

"Οι Ελληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά"


Ακριβώς αυτά ήταν τα λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντ. Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τη ζωή του από το γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό canal+ και πρόκειται να προβληθεί την Κυρικακή.
Ο κ.Στρος Καν λέει, ότι στην Ελλάδα "η απάτη πάει σύνεφο" προσθέτοντας ότι αν δεν είχε παρέμβει...
 το ΔΝΤ η Ελλάδα θα "είχε πέσει στην άβυσσο"!!!. Επισημαίνει πως "οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όμως είναι εκείνοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία και που δεν πληρώνουν τους φορους".
Τι ακριβώς λέει στο απόσπασμα το οποίο δημοσιεύοuν τα ΝΕΑ:
Είναι αναποφευκτο να μας κατηγορούν ενώ δεν φταίμε εμείς. Η πραγματικότητα είναι πως αυτοι οι άνθρωποι είναι μέσα στα σκατά και μάλιστα πολύ βαθιά. Οταν μια γυναίκα λέει ότι δεν μπορεί να αγοράσει ψωμί, λέει την αλήθεια. Ολος αυτός ο θυμός είναι θεμιτός. Οι άνθρωποι στους δρόμους έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπατήσαμε.Και ας είναι

οι ίδιοι που μαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους.Αν δεν είχαμε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. Δυο εβδομάδες αργότερα η κυβέρνηση δεν μπορούσε να πληρώσει τους δημοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τις καταθέσεις απο τις τράπεζες, θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, στο τελικό μοντάζ του ντοκιμαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του Στρος Καν σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές με τον Γιωργο Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009, επειδή – όπως λένε άνθρωποι της παραγωγής- αυτό ζητήθηκε από τους εκπροσώπους του ΔΝΤ ώστε να δοθεί έμφαση στο έργο του Στρος Καν και όχι στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου