Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Dear mr Papandreou & Papakonstantinou…

Αγαπητοί κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου,

Πήρα το θάρρος να σας γράψω, γιατί συμμερίζομαι το πρόβλημα έκφρασης στην ελληνική γλώσσα, το οποίο αντιμετωπίζετε. Ένα πρόβλημα που τις τελευταίες ημέρες σας κάνει να φαίνεστε ψεύτες και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια του ελληνικού -και όχι μόνο- λαού!

Δεν είναι κακό να μην γνωρίζει κανείς την ακριβή σημασία των λέξεων- και σίγουρα δεν είμαι εγώ εκείνος που την κατέχει στο έπακρο. Όταν αναλαμβάνεις όμως τη διακυβέρνηση μιας χώρας και ενός υπουργείου - και μάλιστα του πιο νευραλγικού υπουργείου- καλό είναι να ανοίγεις και κανένα λεξικό.

Γι αυτό ακριβώς το λόγο, σας γράφω σήμερα. Για να σας βοηθήσω να καταλάβετε την σημασία της λέξης ΑΞΙΟΠΟΙΩ που τόσο λανθασμένα χρησιμοποιείτε όταν θέλετε να ...
μας δώσετε να καταλάβουμε τι σκοπεύετε να κάνετε με τη δημόσια περιουσία!
ΑΞΙΟΠΟΙΩ= εκμεταλλεύομαι όσο καλύτερα μπορώ, πραγματοποιώ επωφελή έργα, μετουσιώνω σε κέρδος, χρησιμοποιώ κάτι για αποκόμιση οφέλους.

Όταν ΔΕΝ κάνω τίποτε από τα παραπάνω, η πλούσια ελληνική γλώσσα μου παρέχει τη δυνατότητα έκφρασης, μέσω της σύνθετης λέξης ΕΚΠΟΙΩ (undersell, selling off, που λέτε κι εσείς). Και επειδή είσαστε άνθρωποι που στέκεστε πάντα κοντά στο λαό, μπορείτε να το λέτε και ΞΕΠΟΥΛΑΩ για να συνεννοούμαστε καλύτερα μεταξύ μας.

Αφήστε λοιπόν την "καραμέλα" της ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, γιατί αυτές οι λέξεις που έχουν το ΑΞΙΟΣ, είναι φανερό ότι σας μπερδεύουν. Δεν θέλω να σας ταράξω, αλλά είναι άλλο πράγμα η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και εντελώς άλλο ο ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ, ο ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ και ο ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ.

Yours sincerely
Kostas Chardavellas
http://www.newsbomb.gr/editorial/story/dear-mr-papandreou-papakonstantinou
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου