Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Βαδίζουμε σε εκλογές χρεοκοπίας

 Γράφει ο Γιάννης Παπαιωάννου

Η ελληνική κοινή γνώμη με ευθύνη των ΜΜΕ παραμένει απληροφόρητη και δραματικά πίσω από γεγονότα. Ένα φοβισμένο σύστημα εξουσίας αδυνατεί ακόμη και να σκεφτεί  τι θα συνέβαινε εάν ξαφνικά μαθαίναμε την αλήθεια.
Έτσι πέρυσι το μνημόνιο όσο και ο μηχανισμός της Ευρωζώνης  των 110 δις εμφανίστηκε περίπου ως εθνική επιτυχία, ενώ ήταν το επιστέγασμα μια τραγωδίας και μια κολοσσιαίας σειράς λαθών της ηγεσίας της χώρας.  Φτάσαμε να δούμε τελικά την μισή αλήθεια όταν είδαμε πως δεχτήκαν τον ίδιο μηχανισμό στην Ιρλανδία. Αλλά και πάλι σήμερα  γύρω μας κυριαρχεί ακόμη  παντού η κουβέντα μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Πάλι η κοινή γνώμη είναι απληροφόρητη και σε διαφορά φάσης.
Την ερχόμενη εβδομάδα στην Γερμάνια Παπανδρέου και Μερκελ θα συζητήσουν του όρους της ........χρεοκοπίας μας. Τον τρόπο που...
θα γίνει τόσο το κούρεμα του ελληνικού χρέους αλλά και τα μέσα της αναδιάρθρωσης.  Τα νούμερα δεν έβγαιναν εξ αρχής και μιλάμε ήδη για αποτυχία του μνημονίου και χρεοκοπία.  Είναι κατανοητό ότι οι θυσίες όλων μας πήγαν στράφι στο  βωμό των πειραμάτων της τρόικας. Είναι κατανοητό ότι απαιτούνται νέες και το χειρότερο είναι ότι η οικονομία καταστράφηκε  και οδηγείται σε  διαρκή μαρασμό. Είμαστε μπροστά σε μια νέα τραγωδία οφειλόμενη αυτή την φορά στα πειράματα της τρόικας και της κυβέρνησης .
Όμως σε αυτή την κουβέντα που θα γίνει με την Μερκελ, απουσιάζει δραματικά η ελληνική θέση. Πάμε εκεί απροετοίμαστοι όπως πάντα. Ουσιαστικά δεν έχουμε αντιπρόταση παρά να δεχτούμε ότι μας πουν. Ακόμη και αναθεώρηση συντάγματος ακόμη και εκποίηση δημόσιας περιουσίας ακόμη και χρεοκοπία με όρους υπέρ τραπεζών ακόμη και την Ελλάδα προτεκτοράτο.  Και για άλλη μια φορά θα γίνουν προσπάθειες ώστε το όλο θέμα να εξωραϊστεί εμφανιζόμενο εκ νέου ως κάποια μορφής εθνικής επιτυχία. Για άλλη μια φορά θα γίνει επικοινωνιακή διαχείρηση.
Και με αυτό τον τρόπο θα πάμε σε εκλογές. Σε εκλογές χρεοκοπίας. Για την ακρίβεια ήδη ζούμε μέρες προεκλογικές όπου νομοσχέδια αποσύρονται και οι μεγαλοστομίες κυριαρχούν.
Θυμίζουμε αν και είναι γνωστό ότι “τo πολιτικό κόστος” ότι ποτέ πρίν δεν απασχόλησε αυτή την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου