Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Το ΔΝΤ αδειάζει τελείως την Κυβέρνηση:"Το σχέδιο ήταν της Αθήνας. Θέατρο για εσωτερική κατανάλωση οι αντιδράσεις"!!!

Στην ελληνική κυβέρνηση ανήκει το σχέδιο για αποκρατικοποιήσεις, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του ΔΝΤ. "Η ΕΕ και το ταμείο, προσφέρουν μόνο τεχνογνωσία" δήλωσε. Θέατρο για εσωτερική κατανάλωση οι αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη τύπου.

Την ώρα που η κυβέρνηση διαρρηγνύει τα ιμάτιά της σχετικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και για τις δηλώσεις των αξιωματούχων της τρόικας, το ΔΝΤ ουσιαστικά κάνει λόγο για ελληνικό σχέδιο.
Ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντέιβιντ Χόλεϊ τόνισε ότι η πρωτοβουλία αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, ανήκει στην Ελλάδα, λέγοντας ότι χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για σχέδιο της Αθήνας.

"Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα...
 πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου".
Αναφερόμενος στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αξιωματούχοι της τρόικας, τόνισε ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ σέβονται τις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων και εξέφρασε τη λύπη του εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.

Οι αξιωματούχοι της τρόικας, είχαν κάνει λόγο για αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015 και σε συνεντεύξεις τους είχαν αναφερθεί και σε συγκεκριμένες πωλήσεις και "αξιοποιήσεις" σαν να ήταν πράγματι ενήμεροι για το σχέδιο.

Μετά τη συνέντευξη της τρόικας, ακολούθησε η επίσημη αποδοκιμασία της κυβέρνησης δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή, οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου περί αξιοποίησης και η προαναγγελία του πρωθυπουργού για απαγόρευση πώλησης δημόσιας γης δια νόμου.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις και του κ. Χόλεϊ, το σχέδιο υπάρχει, η τρόικα είναι ενήμερη και αυτό που μένει είναι να δοθούν ξεκάθαρες εξηγήσεις και στον ελληνικό λαό.
http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/adeiasma_ths_kyvernhshs_apo_dnt_gia_apokratikopoihseis.781752.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου