Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2011

Πείτε αλήθεια. Δεν ξέρετε να μας κυβερνήσετε!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου - βαδίζοντας στα χνάρια της κυβέρνησης Καραμανλή- τις τελευταίες ημέρες "κυβερνάει" παρέα με τα Μέσα Ενημέρωσης. Η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλοϊκή: "ρίχνει" μία είδηση για κάτι που σκοπεύει να κάνει και περιμένει να δει πώς θα το αντιμετωπίσουν εφημερίδες, τηλεοπτικά δελτία και ιντερνετικά μέσα. Αναλόγως με την αντίδραση, προχωράει στην υλοποίσηση του ή ζητάει συγγνώμη και το παίρνει πίσω!

Αν το καλοσκεφτείτε θα δείτε ότι αυτό ακριβώς έκανε με...
 το θέμα της "αξιοποίησης" της δημόσιας περιουσίας, τους ημιυπαίθριους, το άρθρο για τους δικηγόρους στο νομοσχέδιο των κλειστών επαγγελμάτων, το θεμα της Natura...

Θα πει κάποιος καλοπροαίρετος - σε βαθμό ανοησίας!- ότι "δεν είναι κακό να ακούει την κοινή γνώμη μία κυβέρνηση"! Θα συμφωνήσω απολύτως! Μόνο που τα Μέσα Ενημέρωσης, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εδώ και χρόνια ΔΕΝ εκφράζουν την "κοινή γνώμη"!
Συνεπώς αν ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να μάθει την άποψη του ελληνικού λαού πριν λάβει μία απόφαση, υπάρχουν δύο τρόποι: το δημοψήφισμα και οι εκλογές!

Το να τον σέρνουν όμως τα μέσα ενημέρωσης, είτε αυτά εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών τους, είτε προσωπικές απόψεις και πολιτικές πεποιθήσεις των δημοσιογράφων τους, ξεπερνάει τα όρια του ερασιτεχνισμού και αγγίζει το έγκλημα!
Θα πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση να αποφασίσει αν σκοπεύει έστω και την ύστατη στιγμή να ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ! Αν πάλι ζορίζεται και δεν μπορεί, δεν την κρατάει κανείς δεμένη! Μπορεί αύριο κιόλας, να φύγει! Να πάει αλλού!

Αλλά σίγουρα δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί το φαινόμενο που ζούμε τα τελευταία 24ωρα: νομοσχέδια, ρυθμίσεις, αποφάσεις ανακοινώνονται κατά τις 19.30, περιμένουμε να δούμε τι γνώμη έχουν γι αυτά τα δελτία των 20.00, οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας, sites και blogs και αναλόγως αποφασίζουμε!
Είναι διάχυτη πλέον η αγωνία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να "μπαλώσουν" ό,τι προλαβαίνουν για να εξασφαλίζουν την επανεκλογή τους και να παραμείνουν ζωντανοί στην πολιτική σκηνή. Φοβάμαι όμως πως, για πολλοστή φορά, υποτιμούν την νοημοσύνη των ψηφοφόρων. Κι αυτό θα φανεί στο χειροκρότημα!

Κώστας Χαρδαβέλλας

Υ.Γ. Δέχομαι πολλά μηνύματα στα οποία με ρωτάτε γιατί δεν γράφω κάτι για το θέμα του Alter. Η απάντηση είναι μία: γιατί το κανάλι αυτή τη στιγμή είναι σαν πολυτραυματίας τροχαίου, που νοσηλεύεται στην εντατική! Το βασικό ζητούμενο των "συγγενών" είναι να ξεπεράσει τον κίνδυνο- και αυτό θα συμβεί μόνο όταν αναλάβει κάποιος να το διοικήσει! Αμέσως μετά, να αρχίσουν τα ζωτικά του όργανα να λειτουργούν- και αυτό θα συμβεί μόνο αν σήμερα κιόλας πληρωθούν έστω οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι του. Και στη συνέχεια, να μάθουμε τι πιθανότητες έχει να ζήσει- και αυτό θα το ξέρουμε όταν μάθουμε τις προθέσεις των νέων "διοικητών"! Το ποιός προκάλεσε το τροχαίο, είναι κάτι που θα πρέπει σίγουρα να το δούμε, αλλά όταν έρθει η ώρα.
newsbomb.gr

(Sx. agiovasilematos: Συμφωνούμε απόλυτα με το κείμενο του Κ. Χαρδαβέλλα. Είναι εμφανές ακόμα και σε ένα μικρό παιδί, ότι υπάρχει ακυβερνησία η οποία προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από απολυταρχικούς και φασιστικούς νόμους. Αργά ή γρήγορα το σαθρό οικοδόμημα θα αναγκαστεί να καταρρεύσει.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου