Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Aνθελληνικό παραλήρημα Cohn-Bendit

Σε ευθεία πολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας προέβη ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Daniel Cohn-Bendit. Ο γνωστός για τη φιλοτουρκική του στάση ευρωβουλευτής σε συνέντευξή του στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία θεωρεί υπεύθυνο τον “ελληνικό εθνικισμό” για την ένταση στο Αιγαίο, προτείνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού Στρατού και ζητά την εγγύηση των ελληνικών συνόρων από την Ευρωπαική Ένωση! Σημειώνεται πως πρόσφατα ο Cohn-Βendit είχε χαρακτηρίσει τον ελληνικό αμυντικό προυπολογισμό “περιττό” και “ελέφαντα στο δωμάτιο για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας“, κατακρίνοντας τη γαλλική και γερμανική αμυντική βιομηχανία για τη πώληση οπλικών συστημάτων στην Ελλάδα.


Ε Είναι εφικτή η πρότασή σας για μείωση των εξοπλισμών της Ελλάδας, με δεδομένες τις σχέσεις με την Τουρκία;
Α Καταλαβαίνω, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα της Ελλάδας και του ελληνικού εθνικισμού. Δεν χρειάζεστε τόσο στρατό. Το πρόβλημα με την Τουρκία δεν είναι στρατιωτικό. Ολα αυτά τα πολεμικά παιχνίδια ανήκουν στον περασμένο αιώνα. Μπορείτε να μου ...
εξηγήσετε γιατί χρειάζεται η Ελλάδα υποβρύχια; Για να πολεμήσει ποιον και πού;

Ε Υπάρχουν διεκδικήσεις στο Αιγαίο και αμφισβητήσεις κυριαρχίας.
Α Ελάτε τώρα! Ζούμε στον 21ο αιώνα. Πρέπει να σταματήσει αυτός ο εθνικισμός. Η Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να εγγυηθεί τα ελληνικά σύνορα. Να μειώσετε το στρατό σας και υπάρχει πρόβλεψη για εγγύηση στη Συνθήκη της Λισαβόνας. Πρέπει με πολιτική πρωτοβουλία να υπάρξει μείωση των εξοπλισμών και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από τη βόρεια Κύπρο.

Ε Εχετε καταγγείλει στο Ευρωκοινοβούλιο τη Γερμανία και τη Γαλλία ότι πιέζουν την Ελλάδα για πωλήσεις όπλων τους.
Α Ναι, βεβαίως και τους έχω κριτικάρει, αλλά πουλάνε όπλα στη χώρα σας γιατί ο ελληνικός εθνικισμός τα αγοράζει. Σταματήστε να τα αγοράζετε και τότε δεν θα μπορούν να τα πουλάνε.
http://www.strategyreport.gr/?p=7247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου