Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Δεν πληρώνεις διόδια?Δεν παίρνεις φορολογική ενημερότητα.

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία η μη καταβολή διοδίων θα αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ, ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή στο πλαίσιο σχεδίου νόμου για την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών. Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο επιχειρεί να βάλει "φρένο" στο κίνημα άρνησης καταβολής διοδίων.

Σε απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που εισπράττουν οι πέντε κοινοπραξίες που ελέγχουν τα διόδια όλης της χώρας, μετατρέπονται σε δημόσιο έσοδο και συνεπώς όποιος δεν το πληρώνει θα έχει συνέπειες στην εφορία, με βασικότερη την αδυναμία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας!
Σύμφωνα με το...
 σχεδιασμό της κυβέρνησης, το πρόστιμο που θα επιβάλλεται θα καταλήγει κατά 50% στον τοπικό δήμο για έργα οδοποιίας και κατά 50% σε έναν κωδικό του υπουργείου Υποδομών για την κατασκευή συμπληρωματικών οδικών έργων σε μια περιοχή.

Οι τεράστιες διαστάσεις που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό το κίνημα κατά των διοδίων, οδηγεί την κυβέρνηση στην παραπάνω ενέργεια, αφού με αυτήν ελπίζει να σταματήσει την οικονομική απώλεια εκατομμυριών ευρώ!

Από την ημέρα που θα ισχύσει η νέα ρύθμιση, οι παραβάτες θα εντοπίζονται μέσω των καμερών στα διόδια, εν συνεχεία θα λαμβάνουν ταχυδρομικά την κλήση, όπως γίνεται στις περιπτώσεις παραβίασης των ορίων ταχύτητας και θα πρέπει εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος να την πληρώσουν. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα επιβαρύνονται με πολλαπλάσιο ποσό το οποίο αν δεν το καταβάλλουν δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.
Νewsbomb.gr

(Σχόλιο: Όταν θέλουν να γονατίσουν τον πολίτη, λαμβάνουν άμεσα τα πιο σκληρά μέτρα. Όταν πρέπει να πληρώσουν οι μεγαλοοφειλέτες και οι ίδιοι οι πολιτικοί-τζαμπατζήδες-κλέφτες, εννοείται έχουν την πιο ''τρυφερή'' μεταχείριση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου