Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εκθεση σοκ της FRONTEX:To 2010 μέσω του Έβρου καταγράφηκε μια από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της Ε.Ε!!


Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνεργασίας Συνόρων (FRONTEX) χαρακτηρίζει «άνευ προηγουμένου»... kάνοντας λόγο για αριθμό-ρεκόρ εισόδου λαθρομεταναστών από τον Έβρο.



Επισημαίνει επίσης τις ευθύνες της Τουρκίας ως χώρας-τράνζιτ λαθρομεταναστών και τονίζει ότι το πρόβλημα, λόγω της έκτασής του, αδυνατούν να το διαχειριστούν μόνες οι ελληνικές τοπικές αρχές.



Στην έκθεση υπογραμμίζεται ότι εντός του 2010 μέσω του Έβρου καταγράφηκε μία από τις μεγαλύτερες εισροές παράνομων μεταναστών στην ιστορία της Ε.Ε. και ότι αυτή η απίστευτη αύξηση στην παράνομη διέλευση συνόρων είναι απόρροια της «αλλαγής πορείας» των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται μετανάστες. Από τις θαλάσσιες οδούς στράφηκαν στα χερσαία σύνορα, και σε μία βασική πύλη της Ε.Ε.




Εκτός από την καταγραφείσα εκτίναξη του αριθμού Αφγανών λαθρομεταναστών, επισημαίνεται με ιδιαίτερη έμφαση από τη FRONTEX το πλήθος των -κατά δήλωσή τους- Αλγερινών που πέρασαν κι αυτοί τον Έβρο. Αφού ταξίδεψαν αεροπορικώς από τη Βόρεια Αφρική στην Κωνσταντινούπολη, στη συνέχεια ανενόχλητοι έφθασαν στην ελληνοτουρκική μεθόριο με προορισμό την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ε.Ε.



Σύμφωνα με τη FRONTEX, πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου από τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά «ρεκόρ» εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος.



Επισημαίνεται μάλιστα ότι κατά πάσα πιθανότητα οι ακριβείς αριθμοί των λαθρομεταναστών που πέρασαν τον Έβρο είναι κατά πολύ υψηλότεροι, αφού οι προαναφερθέντες αντανακλούν τον αριθμό μόνον των συλληφθέντων.



Στην έκθεση της FRONTEX γίνεται αναφορά στο τμήμα των 12,5 χλμ. (μεταξύ Καστανιών-Νέας Βύσσας) όπου πρόκειται να ανεγερθεί ο φράκτης ανάσχεσης του κύματος λαθρομετανάστευσης, με την επισήμανση ότι μόνον από αυτό το τμήμα περνούσαν παράνομα στο ελληνικό έδαφος σχεδόν  350 άτομα καθημερινά.



Σε αυτό το σημείο, ο ποταμός Έβρος έχει εκτραπεί προς την πλευρά της Τουρκίας και δεν υπάρχει το φυσικό σύνορο των υδάτων, καθιστώντας πιο εύκολη την παράνομη είσοδο, ενώ σε κάποιο άλλο σημείο, κοντά στην Ορεστιάδα, λαθρομετανάστες περνούσαν «χρησιμοποιώντας μια γέφυρα στην τουρκική πλευρά των συνόρων».



Στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, πέραν του νέου νομοθετικού πλαισίου και του φράχτη, πρόκειται να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών -τουλάχιστον τρία σε πρώτη φάση- σε χώρους στρατοπέδων των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν χρησιμοποιούνται πια. Δύο απ' αυτά θα είναι στον νομό Έβρου.
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=8761&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου