Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

«Σιφούνι» ο Υπουργός … Σηφουνάκης;

Αναδημοσίευση από http://www.politis-gr.com/?p=10205

«Σιφούνι» ο Υπουργός … Σηφουνάκης;
«Σιφούνι» ο λαός μας ονομάζει το αυλάκι του νερόμυλου , στο οποίο κυλά το νερό που θέτει σε κίνηση τη φτερωτή.
Στη λαϊκή καθομιλουμένη την λέξη την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να χαρακτηρίσουμε κάποιον ή κάτι , μέσω του οποίου  κάποιος τρίτος προσπορίζει αγαθά.
Σίγουρα από ετυμολογικής πλευράς η ονομασία του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Νίκου Σηφουνάκη δεν έχει σχέση με το «Σιφούνι». Αλλά στην πραγματικότητα και κατά μια τραγική σύμπτωση ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια  για να αποδείξει στους  πολίτες το αντίθετο .Γιατί;
Ως γνωστόν ο κ. Νίκος Σηφουνάκης είναι σύζυγος της κας Μαρί Δασκαλαντωνάκη ( της γνωστής οικογένειας των μεγαλοξενοδόχων). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που απεκάλυψε προ ημερών το βασιλικό ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου στο ξενοδοχείο King George ( του ομίλου Δασκαλαντωνάκη),  ο συγκεκριμένος ξενοδοχειακός όμιλος έχει τεράστια χρέη που φτάνουν  κοντά στα 600 εκατομμύρια ευρώ και ένα μεγάλο µέρος εξ αυτών έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που πλέον διοικεί ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης µαζί µε την κόρη του Μαρί, σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής, κ. Νίκου Σηφουνάκη, φέρονται λοιπόν από το δημοσίευμα  ότι έχουν σημαντικές  εκκρεμότητες  προς   φορείς του Δηµοσίου .
Κατόπιν τούτων ανακύπτουν στους πολίτες εύλογα ερωτήματα. Ιδού μερικά όπως τα θέτει ο Λυσίας στο mediasoup.gr της Σεμίνας Διγενή  με τίτλο ‘Γκερέκου – Δασκαλαντωνάκη 1-0’: «Τα  πέντε εκατομμύρια  ευρώ, που χρωστούσε ο Τόλης Βοσκόπουλος στην εφορία, στάθηκαν αρκετά, για να αναγκάσουν την τότε υπουργό Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό, Αγγελική Γκερέκου, να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ από το αξίωμά της.
Κι αυτό, γιατί η Κερκυραία ηθοποιός και πολιτικός, ήταν ΣΥΖΥΓΟΣ του Τόλη. Και το ήθος της, ‘στριμώχθηκε’ από την δικαιολογημένη της ευθιξία. Και έτσι….. μας τελείωσε.
Τα  χρέη των εξακοσίων εκατομμυρίων ( σ.σ παρανόηση ως προ το συγκεκριμένο ποσό; ) προς το δημόσιο, της κυρίας Μαρί Δασκαλαντωνάκη, δεν είναι αρκετά για να προκαλέσουν στον ΣΥΖYΓΟ της, αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ΝΙΚΟ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ, για να έχει, μια ανάλογη, με την κυρία Γκερέκου, ευθιξία;
Και καλά ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ  ΤΗΝ ΕΧΕΙ. Διαβάζει αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Ο Πρωθυπουργός που  θέλει να το παίξει τίμιος και καθαρός, ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Τον άμπακο χρωστάει η κυρία αυτή ( σύζυγος Υπουργού Σηφουνάκη ) στο δημόσιο. Και στους ασφαλιστικούς φορείς. Ο σύζυγος, όμως, Σηφουνάκης, επιμένει να ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ .
Προφανώς από κακή συνεννόηση ίσως, η συνάντησή του με το ΗΘΟΣ, δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα.
Καιρός  όμως είναι, αφού ο  ίδιος, δεν έχει τσίπα ( άλλη λέξη ήθελα να πω, αλλά ας όψεται ο πολιτισμός μου) και δεν την κάνει από το αξίωμά του, μέχρι να βρει η κυρία ( σύζυγος ) Δασκαλαντωνάκη, χρήματα, για να τα δώσει στο πολύπαθο δημόσιο, να τον….. διευκολύνει ο Πρωθυπουργός. Δείχνοντάς του την έξοδο.
Δεν θα γίνει όμως…. Ξέρετε γιατί; Γιατί ο Σηφουνάκης, είναι χρόνια φίλος του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Και την ανάμιξή του με την πολιτική, σ’ αυτόν την οφείλει….. Ποιος σου είπε Άντζελα Γκερέκου, να μην έχεις και συ τέτοιες φιλίες με τον…. σκιώδη ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ μας.
Εσύ για 5 εκατομμύρια, παρέδωσες το χαρτοφυλάκιό σου. Αυτός με 600 εκατομμύρια(?) και είναι ακόμα εκεί. Να το παίζει Υπουργός. Με σαράντα πέντε παρατρεχάμενους γύρω του, να τον ξεσκονίζουν….
Αυτά  ήθελαν να διαγράψουν, τα λαμόγια. Με επικεφαλής τον Παπακωνσταντίνου. Αυτά επιχείρησαν να σβήσουν, με το νομοσχέδιο που προσπάθησαν να περάσουν…..»
Όπως βλέπουμε η κοινή γνώμη έχει τα δικά της μέτρα και σταθμά ως προς το τι πιστεύει,  και  φυσικά αναρωτιέται : «Είναι πραγματικά να απορεί κανείς, για το που  βρίσκουν οι κυβερνώντες, το τόσο πολύ θράσος τους….. «

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου