Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Ολοταχώς προς κοινωνική έκρηξη


  • Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται δημιουργεί ανυπέρβλητα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα που αποζητούν επειγόντως εκτόνωση
Γράφει ο Γιώργος Κύρτσος
Το ποσοστό της ανεργίας αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς. Τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε το 13,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού και με βάση τις προγνώσεις του μνημονίου θα ξεπεράσει το 15% πριν από τα τέλη του 2011. Αυτό είναι το επίσημο ποσοστό ανεργίας, ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς της ΓΣΕΕ, το πραγματικό ποσοστό κινείται προς το 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού.
Φοβερό μείγμα
Η αύξηση της ανεργίας πλήττει ιδιαίτερα σκληρά τη νέα γενιά, η οποία, εάν κρίνουμε από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, κινδυνεύει να αποκλειστεί από την αγορά εργασίας.
Η αύξηση της ανεργίας συνδυάζεται με την περιθωριοποίηση και τη φτωχοποίηση ευρύτερων επαγγελματικών και κοινωνικών στρωμάτων. Υπάρχουν οικογένειες στις οποίες οι γονείς εργάζονται χωρίς να είναι σε θέση να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας και τα παιδιά αδυνατούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Υπάρχουν, επίσης, πολλές οικογένειες στις οποίες οι γονείς έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση απασχόλησής τους χωρίς να έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις της επαγγελματικής ένταξης και εξέλιξης των παιδιών τους.
Βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με οικονομικά και κοινωνικά δράματα. Το ευρύτερο σύστημα εξουσίας και οι πιστωτές του ελληνικού Δημοσίου τιμωρούν τον ελληνικό λαό ακόμα και για λάθη και παραλείψεις με τα οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση.
Η μεσαία τάξη
Με το ποσοστό ανεργίας να έχει σκαρφαλώσει στο 13,5% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, τους φτωχούς να ξεπερνούν το 20% του ελληνικού πληθυσμού και ευρύτερα επαγγελματικά και κοινωνικά στρώματα να οδηγούνται στο περιθώριο, δημιουργείται μία εκρηκτική κοινωνική κατάσταση. Η έλλειψη σοβαρής επαγγελματικής προοπτικής για τη νέα γενιά κάνει ακόμη πιο ασταθές το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα.

Ένας άλλος παράγοντας αστάθειας είναι η συρρίκνωση της λεγόμενης μεσαίας τάξης. Νοικοκυριά που μέχρι τώρα είχαν μια σχετική οικονομική άνεση και τα μέλη τους είχαν επιτύχει την επαγγελματική και κοινωνική κατοχύρωση αρχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.
Η πολιτική του μνημονίου αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά της ελληνικής κοινωνίας και εξαφανίζει κατακτήσεις δεκαετιών. Δημιουργούνται σιγά-σιγά οι προϋποθέσεις για μια κοινωνική έκρηξη που θα δοκιμάσει τις αντοχές του πολιτικού και οικονομικού συστήματος.
http://kostasxan.blogspot.com/2011/01/blog-post_15.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+(%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου