Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2011

Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι.Δραματικές εξελίξεις με νεες επιχειρησιακές συμβάσεις που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους.

Posted by olympiada apneagr.jpg Δραματικές πλέον οι εξελίξεις για το σύνολο των εργαζομένων στην χώρα μας.
600 νέα σωματεία κατέθεσαν δικαιολογητικά στα πρωτοδικεία της χώρας.
Και ενώ αυτή η είδηση φαίνεται σαν μια απάντηση των εργαζομένων στην πολιτική της Κυβέρνησης, τα πράγματα δυστυχώς είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση.
Οι πληροφορίες είναι σαφείς. Και τα 600 είναι «εργοδοτικά».
Επιχειρησιακά σωματεία που στήνονται από τις διοικήσεις για να μπορέσουν να συνάψουν για λογαριασμό της εργοδοσίας τις νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που έφερε με νόμο η «σοσιαληστική» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Μια πρακτική που αν και μέχρι τώρα δεν ήταν άγνωστη
– άλλωστε χάρις σε τέτοια εργοδοτικά σωματεία διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και χάρις σε τέτοια σωματεία «εκλέγονται» οι διάφοροι Παναγόπουλοι –
τώρα η χρησιμοποίηση του παίρνει
μορφή χιονοστιβάδας.
Θέλοντας να αποφύγουν τα κλαδικά σωματεία, που από την φύση τους δεν είναι εργοδοτικά φτιάχνουν με διευθυντικά στελέχη σωματεία των 25 ατόμων για να μπορέσουν να περάσουν τις μειώσεις μισθών και να νομιμοποιήσουν τις περικοπές –βλ. απολύσεις-.
Κατά κύριο λόγο οι αιτήσεις είναι στην Μακεδονία και Αθήνα, αλλά δεν λείπουν και από άλλες περιοχές όπως οι Κυκλάδες, ενώ οι καταγεγραμμένες ερωτήσεις προς τις κατά τόπους ΣΕΠΕ ξεπερνούν τις 1000.
Στον αντίποδα μόνο 5 αιτήσεις για νομιμοποίηση πρωτοβαθμίων σωματείων εργαζομένων. Σε δεύτερο χρόνο, αυτή η πολύ χρήσιμη για την κυβέρνηση και τους εργοδότες εξέλιξη θα αλλοιώσει ακόμα περισσότερο την σύνθεση της ΓΣΕΕ και με μαθηματική ακρίβεια στο επόμενο συνέδριο θα δώσει πρόεδρο – αν έχουν λίγο χιούμορ πρέπει να το κάνουν – ακόμα και τον Δασκαλόπουλο.
Την ίδια ώρα οι άνεργοι στην χώρα αυξάνονται με ρυθμό 2.000 άτομα κάθε μέρα.
Η πρόβλεψη για το 1 εκατομμύριο στο 2011 φαντάζει ευχή μπροστά στα νέα δεδομένα. Αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 830.000.
Στον κατάλογο όμως των επιδοτουμένων μόλις που ξεπερνούν τους 200.000.
Η καινούργια συνταγή βέβαια του ΔΝΤ προβλέπει πλαφόν και στα επιδόματα.

Έτσι αν κάποιος έχει οικογενειακό εισόδημα πάνω από 12.500 ευρώ αυτόματα θα αποκλείεται από τις κοινωνικές παροχές.!!
Το παραπάνω το διέψευσε χλιαρά σε συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά αν λάβουμε υπόψη τις προηγούμενες πιο κατηγορηματικές του διαψεύσεις, πρέπει να το θεωρούμε πλέον τετελεσμένο
http://kepparou.blogspot.com/2011/01/blog-post_9438.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου