Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Ο στοχαστής έχει και προσωπικό γκουρού, έναν θεραπευτή από το Θιβέτ που του διδάσκει διαλογισμό.

 Σχ. Ο.Π
Πρόκειται για μια παλιά δημοσίευση, η οποία ωστόσο, εξ αιτίας του ορυμαγδού των νεο-εποχήτικων νομοθετημάτων και «μεταρρυθμίσεων» (παιδεία,εξ. πολιτική, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, κάρτα του πολίτη κλπ) που δέχεται ο Ελληνικός λαός το τελευταίο διάστημα , έχει την δική της διαχρονική σημειολογική αξία.


Της Ρούλας Μπραϊμιώτου
Ηρθε από το Θιβέτ στην Αθήνα και έγινε ο Γκουρού του Γιώργου Παπανδρέου…Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρήκε στον διαλογισμό τον τρόπο για να διατηρείται ήρεμος, χαλαρός και ψυχικά ευδιάθετος (σ.σ.: έτσι εξηγείται και η σημερινή ήρεμη εικόνα που παρουσιάζει ο πρωθυπουργός μέσα στα τόσα προβλήματα…).
O Θιβετιανός Ροστάν μιλά για το πώς τον βοηθά να αποβάλει την αρνητική ενέργεια, να παίρνει σωστές αποφάσεις και να μεταδίδει αισιοδοξία.
Στο πρόσωπο του θιβετιανού γκουρού, Ροστάν, βρήκε τον άνθρωπο που τον έχει απαλλάξει από ένα μεγάλο μέρος του καθημερινού άγχους. «O Γιώργος Παπανδρέου ήρθε κοντά μου επειδή είναι ψαγμένο άτομο και προχωρημένος χαρακτήρας» λέει ο κ. Ροστάν, στον οποίο
καταφεύγουν και πολλοί άλλοι επώνυμοι.
Η επαφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το διαλογισμό κρατάει πολλά χρόνια, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα δηλώνει ο προσωπικός του γκουρού, Ροστάν, ο οποίος και συμπληρώνει: «O Γιώργος Παπανδρέου είναι ψαγμένο άτομο και φροντίζει για την ήρεμη εικόνα του. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε από τότε που ήταν υπουργός Εξωτερικών».
«Διδάσκω διαλογισμό»
Τι οδήγησε, όμως, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μέχρι την πόρτα του γκουρού των Ελλήνων επωνύμων; «Διδάσκω στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διαλογισμό και όχι μόνο. Είμαι και χειροπράκτης, θεραπευτής και του κάνω μασάζ», λέει στην «Espresso» ο Ροστάν, αποκαλύπτοντας μια άλλη πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου. - Τι ακριβώς του διδάσκετε;….
«Εισπνοές, εκπνοές, διαλογισμό. Πώς να ξεπερνά την κούρασή του. Να χαλαρώνει, να διώχνει το άγχος του, να παίρνει σωστές αποφάσεις, να μεταδίδει αισιοδοξία και αγάπη».
- Πώς έφτασε μέχρι εσάς;
«O κ. Παπανδρέου είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έμαθε πως με τη σωστή εκπνοή και εισπνοή, σε συνδυασμό με το διαλογισμό, θα βοηθηθεί στη δουλειά του».
- Τον βοηθάτε στο πώς θα μιλάει;
«Βεβαίως, πώς θα μιλήσει, πώς θα διατηρηθεί ήρεμος, χαλαρός, ψυχικά ευδιάθετος. Ολα αυτά αντανακλώνται στο πρόσωπο ενός ανθρώπου και βοηθούν στη γενικότερη εικόνα του. Είναι τεχνικές που τις διδάσκω, ώστε να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια από πάνω του και να είναι θετικός στους ανθρώπους».
- Η ηρεμία και η πραότητα του κυρίου Παπανδρέου οφείλονται σε εσάς;
«Δεν μ’ αρέσει να μιλώ για τον εαυτό μου και ό,τι οφείλεται σε εμένα. Εγώ ό,τι μπορώ να διδάξω τον κ. Παπανδρέου το κάνω, όπως υποστηρίζω όλους τους ανθρώπους που καταφεύγουν κοντά μου».
- Πόσα συχνά χρειάζεται να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε κάποιον;
«Ανάλογα με την περίπτωση. Ολοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα. Μπορεί κάποιος να χρειαστεί τις τεχνικές μου καθημερινά για ένα διάστημα. Αλλοι, πάλι, μία με δυο φορές το μήνα».
- Με τον κ. Παπανδρέου με ποια συχνότητα βρίσκεστε, ειδικά τώρα, που ως πρόεδρος έχει αυξημένες ευθύνες;
«Πριν λίγο με πήρε η σύζυγος του, η Αντα, για να κλείσουμε ραντεβού. Χρειάζεται μια υποστήριξη σε τακτά χρονικά διαστήματα. Δεν έχει ανάγκη συχνών μαθημάτων. Οποτε νιώθει κουρασμένος, τότε με φωνάζει».
«Πηγαίνω σπίτι του»
- Έρχεται στο χώρο σας ή πηγαίνετε εσείς;
«Πηγαίνω εγώ στο σπίτι του. Είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα τέτοιων ανθρώπων που πηγαίνω εγώ σε αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου