Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστης θα γενώ, σε νεοκλασσικό να κατοικώ

Γράφει ο Βαγγέλης Θεοδώρου

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ημέρες με τους μετανάστες που ήρθαν βράδυ από την Κρήτη και έκαναν κατάληψη στη Νομική. Αφού ξεκινήσαμε με το ανθρωπιστικό του πράγματος, πήγαμε στα του ασύλου και καταλήξαμε... πανευτυχείς με την μετακόμιση των μεταναστών στο χλιδάτο νεοκλασσικό.

Το τι νταβανοτύρι έγινε αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται... Τόσο που ξεχάσαμε το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, το πόρισμα της Siemens, την τρόικα που ξανάρχεται και τα νέα μέτρα που είναι πιο............ κοντά από ποτέ μπας και πάρουμε και την τέταρτη δόση του δανείου.

Όλα τα θέματα ταμπού της κοινωνίας μας «έσκασαν μύτη» εν μία νυκτί: υπέρ των μεταναστών οι μεν, κατά των μεταναστών οι δε. Σεβασμό του πανεπιστημιακού ασύλου οι μεν, κατάργησή του οι δε. Μπερδεύτηκα νυχθημερόν ο άνθρωπος, ζαλίστηκα από τις δηλώσεις, τις διαβεβαιώσεις και τα σχετικά...

Από πού ήρθαν οι μετανάστες διερωτήθηκε κανείς; Και δεν εννοώ τις χώρες προέλευσής τους, αλλά το πώς αποφάσισαν να έρθουν από τα Χανιά στην Αθήνα και να καταλάβουν την Νομική. Δεν μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν στα Χανιά; Ας πούμε όχι. Αντί για διαδήλωση στην Αθήνα δεν βρήκαν άλλο τρόπο διαμαρτυρίας; Ας πούμε όχι. Και από όοολα τα δημόσια κτίρια μόνο στη Νομική μπορούσαν να κάνουν κατάληψη; Ε, δεν μπορεί, κάποιος το σκέφτηκε όλο αυτό και -συγνώμη κιόλας- εμένα δεν μου φαίνεται πως ήταν μεταξύ των 237.

Αφού εξασφαλίσαμε πως οι μετανάστες θα έχουν ανεκτές συνθήκες διαβίωσης, πέσαμε με τα μούτρα στο πανεπιστημιακό άσυλο. Να το καταργήσουμε έλεγε ο ένας, να το σεβαστούμε έλεγε ο άλλος, σε συσκέψεις καλούσε ο πρύτανης... Τον νόμο σκέφτηκε να τον εφαρμόσει κανείς και να βρεθεί λύση από την πρώτη κιόλας στιγμή; Δύο μέρες του πήρε κοτζάμ πρύτανη να δώσει το «ok» και να εφαρμοστεί ο νόμος! Μάλλον δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες... οι λαθρο-καθηγητές και οι λαθρο-φοιτητές φταίνε, που έχουν μπερδέψει την πανεπιστημιακή ελευθερία με την ασυδοσία!

Και κάπου εκεί ήρθε το αίσιο τέλος, όπως μας ενημέρωσαν κάποια κανάλια: δέχθηκαν να μετακομίσουν οι μετανάστες! Χαράς Ευαγγέλια για όλους: κανείς δεν διερωτήθηκε τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι, για ποιόν λόγο είναι στην χώρα μας τόοοοσα χρόνια χωρίς χαρτιά (αντί να έχουν επιστρέψει στις χώρες τους ή να έχουν νομιμοποιηθεί) και όλα μέλι γάλα.

Το δε νεοκλασσικό στη συμβολή της Πατησίων με την Ηπείρου είναι χάρμα οφθαλμών: αυτό κι αν είναι «live your myth in Greece» για τους 237! Είχαν ποτέ διανοηθεί όταν άφηναν την χώρα τους ότι θα διέμεναν σε νεοκλασσικό, γαλλικού neo-baroque στυλ, 1.240 τετραγωνικών, έναντι του αρχαιολογικού μουσείου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου; Δεν νομίζω!

Πάντως, νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα αντί για το κτίριο στην περιοχή της Ομόνοιας να τους πήγαιναν σε κάποιο από τα 5άστερα ξενοδοχεία της Αθήνας. Γιατί κάτι μου λέει πως τις επόμενες ημέρες θα ζήσουμε για ακόμα μία φορά την αθάνατη ελληνική πραγματικότητα: το πρόβλημα κρύφτηκε κάτω από το χαλί και εφόσον είναι μακριά από εμάς... άστο να υπάρχει!


Βαγγέλης Θεοδώρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου