Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Ελλάδα: Απελαύνονται, οι τέσσερις λαθρομετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο

 

Ελλάδα: Απελαύνονται, οι τέσσερις λαθρομετανάστες της Υπατίας, οι οποίοι είχαν συλληφθεί με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο
Η άρση της αναβολής απομάκρυνσης από την Ελλάδα, που είχαν εξασφαλίσει οι τέσσερις λαθρομετανάστες πρώην απεργοί πείνας της «Υπατίας», οι οποίοι συνελήφθησαν με κλοπιμαία στο αεροδρόμιο, θα υλοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.
«Οι συγκεκριμένοι, δεν άξιζαν της μεταχείρισης που η Πολιτεία επέδειξε απέναντί τους», παρατήρησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας, απαντώντας σε
...
επίκαιρη ερώτηση της τομεάρχου Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή.

    Αναπτύσσοντας την ερώτησή της, η κ. Πιπιλή αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα, που ήθελαν τέσσερις λαθρομετανάστες που είχαν συμμετάσχει στην απεργία πείνας στο μέγαρο «Υπατία», να έχουν συλληφθεί στο αεροδρόμιο με κλοπιμαία στις αποσκευές τους, κατά την διαδικασία μετάβασής τους στην Τυνησία.

    «Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσω την αγωνία που υπέστημεν όλοι από τους χειρισμούς τότε, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ήθελα να μου απαντήσει ο υπουργός εάν οι εφημερίδες έλεγαν την αλήθεια. Τους φέρθηκε έτσι ο λαός, τους πλήρωσε και η ΓΣΕΕ τα εισιτήρια να πάνε και στην Κρήτη, τους δόθηκε και ειδικό χαρτί από το υπουργείο σας να πάνε στην πατρίδα τους. Το πώς μας «ευχαρίστησαν» κλέβοντας, το είδαμε. Αυτοί απελάθηκαν αφού συνελήφθησαν, ή εξακολουθούν να έχουν το ευεργετικό μέτρο;» ρώτησε η βουλευτής της ΝΔ.

    «Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες άρσης της αναβολής απομάκρυνσης» απάντησε ο Μανώλης Όθωνας. «Ήδη από τις 25/7, έχει γίνει και η διοικητική εκτός από την δικαστική πράξη, που άρει την ευεργετική απόφαση και η υλοποίηση επίκειται τις επόμενες ημέρες. Θα συμμεριστώ ότι οι συγκεκριμένοι δεν άξιζαν της μεταχείρισης που η Πολιτεία επέδειξε απέναντί τους. Η στάση τους θα πρέπει να προβληματίσει και όλους εκείνους, οι οποίοι έσπευδαν να ηρωοποιήσουν το σύνολο των μεταναστών που είχαν προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες με την κατάληψη της Νομικής και την απεργία πείνας στην «Υπατία». Θα πρέπει όμως, να είμαστε και προσεκτικοί: Δεν μπορεί η εξατομικευμένη ευθύνη να γενικευτεί στο σύνολο των μεταναστών που είχαν την περίοδο εκείνη διατυπώσει τα συγκεκριμένα αιτήματα», ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

    Τέλος, ο κ. Όθωνας, ερωτηθείς σχετικά, διευκρίνισε πως για τους πρώην απεργούς πείνας της «Υπατίας», δεν υπήρξε μία γενική απόφαση αναβολής απομάκρυνσης, αλλά ατομικές αποφάσεις, που επέτρεπαν την εξέταση της διαγωγής των εν λόγω μεταναστών μετά την λήξη της απεργίας πείνας, αλλά και την «πολύ αυστηρή επανεξέταση» της περίπτωσης του καθενός, μετά το χρονοδιάγραμμα λήξης της περιόδου αναστολής της απομάκρυνσης.

    «Νομίζω ότι το κοινό μήνυμα που εκπέμπουμε συνολικά ως κυβέρνηση, αλλά και με μία μεγάλη συναίνεση πια από τον πολιτικό κόσμο, είναι ότι τα περιθώρια παραμονής μεταναστών που έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και διαμένουν παράνομα, έχουν εξαντληθεί και θα υπάρξει και υπάρχει ήδη, αυστηρή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου για την απομάκρυνσή τους» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου