Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Σομαλία: Πέθαναν 29.000 παιδιά μέσα σε τρεις μήνες

Υποσιτισμένα τα μισά παιδιά στους καταυλισμούς της Κένυας
Τουλάχιστον 29.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν στη Σομαλία τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ περίπου τα μισά από τα παιδιά που φθάνουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Κένυας για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις και τη ξηρασία στη Σομαλία, υποφέρουν από υποσιτισμό, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη. Εν τω μεταξύ, πέντε συνολικά περιοχές της Σομαλίας έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση λιμού.
"Οι πληροφορίες που μιλούν για παιδιά τα οποία πεθαίνουν καθ’ οδόν προς την Κένυα ή κατά την
...
άφιξή τους στους καταυλισμούς, είναι συνήθεις", ανακοίνωσε η UNICEF.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης, USAID, 29.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών πέθαναν από την πείνα τους τελευταίους τρεις μήνες στη νότια Σομαλία.
Ο χωρητικότητας 90.000 ανθρώπων καταυλισμός Ντανταάμπ στην Κένυα, ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο, φιλοξενεί σήμερα 400.000 ανθρώπους.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον απηύθυνε έκκληση στους ισλαμιστές Σεμπάμπ στη Σομαλία να παράσχουν πλήρη πρόσβαση στις ανθρωπιστικές οργανώσεις για να βοηθήσουν τον πληθυσμό που πλήττεται από τη χειρότερη αφρικανική επισιτιστική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.
Περίπου 12,5 εκατ. άνθρωποι πλήττονται από την ξηρασία στη Σομαλία, την Κένυα, την Αιθιοπία και το Τζιμπουτί. Πέντε περιοχές στη Σομαλία, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων γύρω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου, έχουν επισήμως κηρυχθεί σε κατάσταση λιμού. enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου