Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ξανά στο προσκήνιο η φορολογία ακινήτων. Κόβουν-ράβουν, μέχρι να βολευτούν οι δικοί τους και μετά να αφαιμάξουν τους υπόλοιπους.

Από μηδενική βάση εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών η φορολογία ακινήτων καθώς το κράτος θεωρεί ότι εισπράτει λίγα από την ιδιωτική ακίνητη περιουσία που φτάνει τα 400 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, εξετάζεται νέο σύστημα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών και δραστικές αλλαγές στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων.

Για την ακρίβεια στο τραπέζι βρίσκεται η δημιουργία φορολογικής κλίμακας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Για παράδειγμα εξετάζεται, τα πρώτα 50.000 ευρω της αξίας του ακινήτου να φορολογούνται με συντελεστή 8%, τα επόμενα 100.000 ευρώ με συντελεστή 10%, τα επόμενα 150.000 ευρώ με 12% και αυτά που έχουν αξία άνω των 300.000 ευρώ με 15%.

Σήμερα επιβάλλεται φόρος 8% για ακίνητα ως 200.000 ευρώ και πάνω από αυτό, φόρος 10%.

Το αφορολόγητο για πρώτη κατοικία ως 200.000 ευρώ για τον άγαμο και 250.000 ευρώ για τον έγγαμο διατηρείται, όμως εξετάζεται να καταργηθεί για αγορές άνω του ενός εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τις αντικειμενικές αξίες, αυτές θα καθορίζονται ανάλογα με την ζήτηση και την προσφορά και θα γίνεται η φορολόγηση. Όλες οι περιοχές και οι αξίες θα βρίσκονται σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων και το νέο σύστημα θα βασίζεται στις εμπορικές τιμές.

Σχετικό θέμα: Φόροι γονικών παροχών. Κάτι βρωμάτι πολύ άσχημα στην υπόθεση. http://agiovasilema.blogspot.com/2011/08/blog-post_1020.html


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου