Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2011

Με κλειστά Δημοτικά η νέα σχολική χρονιά?

Η νέα σχολική χρονιά που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο θα βρει τα Δημοτικά σχολεία της χώρας κλειστά. Οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στους μισθούς τους.
Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Casus belli για τους εκπαιδευτικούς η νέα περικοπή στο κίνητρο απόδοσης Με τις λέξεις «ντροπή και αίσχος» απάντησε η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. στην κυβέρνηση, που με τροπολογία της αποφάσισε να περικόψει κατά 50% το κίνητρο απόδοσης των εκπαιδευτικών, ενώ είχε ήδη προηγηθεί επιστολή της ΔΟΕ στον πρωθυπουργό, εν όψει της νέας περικοπής μισθών, λέγοντας ότι «αυτό αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου».
«Αποφάσισαν να περικόψουν ακόμη 50 ευρώ το μήνα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΚ, «πέρα από τις άλλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από τους υψηλόμισθους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι
αμείβονται με 1.000 ευρώ το μήνα και αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις, οδηγούνται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια».
«Για τον περήφανο κλάδο των εκπαιδευτικών», λέει η ΠΑΣΚ, «υπάρχει ένα και μοναδικό χρέος, αυτό του αγώνα και σίγουρα θα δώσει πάλι την απάντηση, όπως έκανε και το 2006, για να ανατραπούν οι βίαιες και άδικες περικοπές στους πενιχρούς μισθούς μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι βέβαιο ότι τα σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης και άδικης κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα ανοίξουν τον Σεπτέμβρη».
Οσο για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών Π.Ε. αναφέρει: «Οι ανησυχούντες με άλλες κοινωνικές ομάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν βρήκαν ούτε λέξη να πουν για τους χαμηλόμισθους εκπαιδευτικούς και σίγουρα με ήσυχη τη συνείδησή τους θα υπερψηφίσουν και αυτή την περικοπή».
Στο μεταξύ, η νέα σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει με προβλήματα και σε άλλα μέτωπα. Ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που θα συνταξιοδοτηθούν (εκτιμάται πάνω από 10.000) σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό των διορισμών (όλες οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ξεπεράσουν τους 1.000) θα δημιουργήσουν μεγάλα κενά στα σχολεία όλης της χώρας. enet.gr

3 σχόλια:

  1. Ποιά εκπαίδευση να τους νοιάξει. Τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει κοινό κτηματομεσιτικό γραφείο. Έχει σοβαρή δουλειά να κάνει. ΝΑ Ξεπουλήσει όλη την ΕΛΛΑΔΑ. Μόλις τελειώσει από αυτό θα ασχοληθεί και με την εκπαίδευση.Ποιά εκπαίδευση να τους νοιάξει. Τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει κοινό κτηματομεσιτικό γραφείο. Έχει σοβαρή δουλειά να κάνει. ΝΑ Ξεπουλήσει όλη την ΕΛΛΑΔΑ. Μόλις τελειώσει από αυτό θα ασχοληθεί και με την εκπαίδευση. Πάντως τώρα μην τους ενοχλείτε και δεν προλάβουν να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποιά εκπαίδευση να τους νοιάξει. Τώρα το ΠΑΣΟΚ έχει καταντήσει κοινό κτηματομεσιτικό γραφείο. Έχει σοβαρή δουλειά να κάνει. ΝΑ Ξεπουλήσει όλη την ΕΛΛΑΔΑ. Μόλις τελειώσει από αυτό θα ασχοληθεί και με την εκπαίδευση. Πάντως τώρα μην τους ενοχλείτε και δεν προλάβουν να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η εκπαίδευση. Εδώ καταργούν και τη μυθολογία από το δημοτικό. Το φαντάζεστε? Έλληνας που δεν θα ξέρει μυθολογία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή