Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ας καμαρώσουμε την κατάντια: Γενικό πωλητήριο “επικών διαστάσεων” για την Ελλάδα, λέει η Wall Street Journal! Τρέξτε να προλάβετε...

Πωλείται ..όπως είναι σε τιμή ευκαιρίας! Πάρτε κόσμε, τώρα που κλείνουμε...
Επικών διαστάσεων πωλητήριο έχει βάλει η Ελλάδα λέει η Wall Street Journal!
Σύμφωνα με την εφημερίδα το γενικό ξεπούλημα του κράτους έχει ως στόχο ..το να βγεί η Ελλάδα από την κρίση που την μαστίζει και να καταφέρει να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
(Το ερώτημα που δεν μας απαντούν όμως είναι πώς θα υπάρξει ανάπτυξη όταν πια δεν θα κατέχουμε ούτε σπιθαμή γης...)

Η αμερικανική εφημερίδα παρουσιάζει όλο το πρόγραμμα-αγγελίες ξεπουλήματος με χάρτες και φωτογραφίες που περιγράφουν το ....εμπόρευμα!!
Όπως γράφει, πωλούνται όλα: Από πανέμορφες ακτές μέχρι Airbus και ολυμπιακά ακίνητα, όλα σε τιμή ευκαιρίας! Μάλιστα, έχουν βγάλει και λίστα!

''Προς πώληση: τέσσερα Airbus, μια κρατική εταιρεία στοιχημάτων και ένας ιππόδρομος, μερίδια συμμετοχής σε καζίνο, λιμάνια, ταχυδρομεία, δύο εταιρείες ύδρευσης, μια εταιρεία εξόρυξης και κατεργασίας νικελίου, καλυκοποιείο, μονοπώλια ηλεκτρισμού και αερίου, ένας τηλεπικοινωνιακός οργανισμός, μετοχές σε αρκετές τράπεζες, εκατοντάδες χιλιόμετρα εθνικών οδών, ένας πρώην αεροδρόμιο, ολυμπιακά
ακίνητα, χιλιάδες στρέμματα γης και υπέροχα κομμάτια της περίφημης ελληνικής ακτογραμμής'' αναφέρεται στο δημοσίευμα-μικρή αγγελία.''

«Αυτό βέβαια δεν το είχαν σκεφτεί οι Έλληνες όταν ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις για το δεύτερο πακέτο διάσωσης, με τις χώρες της ευρωζώνης και του ΔΝΤ», σχολιάζει ειρωνικά η εφημερίδα.

Η WSJ αναφέρει πως σε αυτή την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για ιδωτικοποίηση, υπάρχουν  τρία μεγάλα εμπόδια :''Μεταξύ αυτών, τα συνδικάτα που αντιτίθενται στην πώληση κρατικών εταιρειών, οι πολίτες που δεν θέλουν να πωληθεί δημόσια γη αλλά και ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που έχει αποθαρρύνει και στο παρελθόν επίδοξους επενδυτές''.
Άλλο ένα πρόβλημα για την ελληνική κυβέρνηση, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι πως στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο το κλίμα είναι αρνητικό για την πώληση ακινήτων αφού οι τιμές πέφτουν συνεχώς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου