Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011

Θάλαμος αερίων το Σύνταγμα. Τα ΜΑΤ κάνουν αλόγιστη χρήση βίας και χημικών. Χτυπάνε τους πάντες! Η χούντα δείχνει το απεχθές προσωπό της!

Με εκτεταμένη χρήση χημικών, χωρίς καν να προκληθούν, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «πνίξουν» τις ειρηνικές διαδηλώσεις χιλιάδων πολιτών ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που θα προσθέσει δυσβάσταχτα βάρη στην πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Η κατάσταση στο Σύνταγμα είναι εκτός ελέγχου, με πετροπόλεμο εκ μέρους των διαδηλωτών και με χρήση χημικών από δυνάμεις της αστυνομίας.

Παρά την έκρυθμη κατάσταση και τα επεισόδια, τα περισσότερα από τα μέλη του κινήματος των Αγανακτισμένων παρέμειναν στην πλατεία, υποχωρώντας στο κάτω μέρος, και στις οδούς Μητροπόλεως και Φιλελλήνων.

Νωρίτερα, κουκουλοφόροι εφόρμησαν από τη Γεωργίου Α' εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους.

Όλα ξεκίνησαν στις 9.00 το πρωί, όταν περίπου 200 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Ευαγγελισμού, αρνούμενοι να απομακρυνθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος τους ήταν να εμποδιστεί η πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Σημειώνεται ότι από νωρίς η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Σύνταγμα, με σκοπό να διευκολύνει τη διέλευση των αυτοκινήτων των βουλευτών προς τη Βουλή.

Ένταση δημιουργήθηκε γύρω στις 10.00 και στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου, στο ύψος του Καλλιμάρμαρου, όταν κι εκεί περίπου 100 διαδηλωτές επιχείρησαν να κλείσουν τη δίοδο προς τη Βουλή. Στις φλόγες τυλίχθηκαν κάδοι απορριμμάτων, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές υποχώρησαν προς της Βασ. Όλγας.

Από τα επεισόδια που έγιναν μεταξύ Αγανακτισμένων και αστυνομίας στο ύψος του Ευαγγελισμού, αλλά και στο Καλλιμάρμαρο, τραυματίστηκαν οχτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών δεν εμπνέει ανησυχία. Δεκάδες ακόμα πολίτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνετσυικά προβλήματα.

Δεκάδες είναι οι πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με
...
αναπνευστικά προβλήματα.


«Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα»

Τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση στην πλατεία Συντάγματος καταλόγισε το ΚΚΕ δια του Θανάση Παφίλη, στο περιθώριο της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο.

«Να σταματήσει ο χημικός πόλεμος στο Σύνταγμα» τόνισε και από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι τα χημικά απευθύνονται σε πολίτες με φανερά πρόσωπα αφού δεν υπάρχουν έξω κουκουλοφόροι.

«Είναι ομόθυμη η επιθυμία της Βουλής για ψυχραιμία», σχολίασε παρεμβαίνοντας ο Φίλιππος Πετσάλνικος αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των πολιτών να εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους.

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ξεπέρασε κάθε όριο λογικής. Ελάχιστοι κουκουλοφόροι, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, μετέτρεψαν την πλατεία Συντάγματος σε βομβαρδισμένη περιοχή. Η ολιγωρία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι εξοργιστική» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.


Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα Σύνταγμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου