Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011

Μερικά διαχρονικά ψέματα της χουντικής κυβέρνησης που σχετίζονται με την χρήση χημικών, απλά για να μην πιστέψετε αφελώς τις διάφορες συγγνώμες και τις υποσχέσεις για διακοπή της χρήσης τους.


(φωτ CNN με ληγμένα χημικά που έπεσαν αλόγιστα και παράλογα κατά του ελληνικού λαού στις 29/6/2011)


Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας που ενδεχομένως να παρουσιαστούν από τα χημικά που μας ψέκασαν χθες οι δολοφονικές μονάδες καταστολής κατ' εντολήν των χουντικών που κυβερνούν, βρήκαμε  ένα παλαιότερο δημοσίευμα του Βήματος που αναφέρεται σε  δήλωση του πρώην Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στις 8 Δεκεμβρίου 2009, όπου είχε σημειώσει πως τα χημικά βλάπτουν τη δημόσια υγεία και καταστρέφουν το περιβάλλον. Ήταν βλέπετε μόλις το ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει την εξουσία και έπρεπε να δείξει το ''δημοκρατικό'' και ''ευαίσθητο'' προς τον άνθρωπο και το -πάντα επικερδές- περιβάλλον, πρόσωπο.

Πολύ γρήγορα όμως οι δήθεν ευαισθησίες ξεχάστηκαν και με την πρώτη ευκαιρία, τα χημικά δηλητήρια του- ταχέως μετατρεπόμενου σε δικτατορικό καθεστώς-, Πασοκ, έκαναν την επανεμφάνισή τους και μάλιστα με θύμα τον  Μανώλη Γλέζο, ο οποίος ψεκάστηκε με λύσσα στο πρόσωπο όπως όλοι θυμόμαστε, από ένα 22χρονο άνδρα των ΜΑΤ.

Με τον πανικό που δημιουργήθηκε, έπρεπε πάλι να βγει ο τότε Υπουργός κ. Χρυσοχοΐδης, να υπενθυμίσει σε όλους τους ιθαγενείς ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα, μπλα μπλα, μπλα, που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την ασφάλεια του πολίτη μπλα μπλα με ειρηνικά μέσα ...και έτσι λοιπόν σε νέα συνέντευξη που δόθηκε τον Μάρτιο του 2010 στο κανάλι της Κυβέρνησης, το Μέγκα, επανέλαβε τη βούληση για απαγόρευση της χρήσης τους  και μάλιστα ανακοίνωσε το ταξίδι που έκαναν 2 στελέχη της Αστυνομίας στο Βερολίνο και συγκεκριμένα οι κκ Οικονόμου και Τζοίτης προκειμένου να αποκομίσουν περισσότερα στοιχεία για την ήπια  αντιμετώπιση διαδηλωτών από τη διεθνή εμπειρία. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν ότι άμεσος στόχος είναι ο δραστικός περιορισμός ή η κατάργηση χρήσης των χημικών και η ανεύρεση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης επεισοδίων, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να διευκρινίσουν το πότε ακριβώς θα γίνει αυτό. «Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί το επιθυμουν, γιατί είναι επίσης αποδέκτες των χημικών αλλά και των... επιπτώσεών τους» τόνιζαν χαρακτηριστικά.


Λίγο μετά από τις δηλώσεις του Χρυσοχοϊδη,ακολούθησαν και οι δηλώσεις του τότε Υφυπουργού προστασίας του Πολίτη, κ Σπ. Βούγια στη Βουλή, όπου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνη, αλλά και σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑ FΜ, είπε ότι αυτό που ενδιέφερε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν η... « ουσιαστική μείωση ως την κατάργηση των χημικών», κάτι που θα γινόταν εφικτό, όπως διευκρίνισε, μόλις ολοκληρωνόταν η μελέτη της αρμόδιας επιτροπής η οποία εξέταζε την «υιοθέτηση ηπιότερων μέσων για την αντιμετώπιση των ακραίων περιστατικών βίας». Μεταξύ αυτών των μέσων είναι και το νερό, όπως είχε πει τότε ο κ. Βούγιας, ο οποίος μάλιστα τόνισε  (και εδώ μπορείτε να γελάστε ελεύθερα) ότι παράλληλα έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια «για την αλλαγή νοοτροπίας, φιλοσοφίας και εκπαίδευσης» των αστυνομικών.

Ό,τι λοιπόν και να ακούσετε τώρα από τον διακοσμητικό Παπουτσή, να ξέρετε ότι είναι μόνο για το αρχείο, για να συμπληρωθούν όλες οι αμπελοφιλοσοφίες των προκατόχων του και για να τα σκαλίζουμε μετά από 2-3 μήνες όταν θα μας έχουν πάλι ψεκάσει σαν τις κατσαρίδες και θα ψάχνουμε να βρούμε στο google τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες του ψεκασμού στον οργανισμό μας.

agiovasilema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου