Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Ομαδική εισβολή λαθροθήρων





Οργανωμένη επιδρομή λαθροθήρων σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, παρουσία μάλιστα της Αστυνομίας, του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου και του Συνεταιρισμού Αλιέων, οι οποίοι παρακολουθούσαν ανήμποροι την εισβολή. «Πέντε βάρκες με μηχανές κυνηγούσαν παράνομα για μιάμιση ώρα στον πυρήνα του Εθνικού Πάρκου, όπου απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι. Στις βάρκες επέβαιναν εννέα άτομα, τα περισσότερα από τα οποία φορούσαν κουκούλες που κάλυπταν πλήρως τα πρόσωπά τους», είπε στην «Κ» η κ. Μαλαμώ Κορμπέτη, από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και αυτόπτης μάρτυρας της εισβολής. Υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 50 φαλαρίδες. Ταυτόχρονα, λόγω της όχλησης που προκλήθηκε από τους λαθροθήρες, πολλοί αργυροπελεκάνοι, είδος παγκοσμίως απειλούμενο, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προσωρινά τις θέσεις όπου φωλιάζουν, γεγονός που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγή τους για φέτος.
«Πρόκειται για κύκλωμα με χαρακτηριστικά και συμπεριφορά οργανωμένου εγκλήματος, που τροφοδοτεί με άγρια πουλιά τις ταβέρνες της περιοχής», τονίζει η κ. Κορμπέτη.
Το «σαφάρι» των λαθροκυνηγών, οι οποίοι αφού πυροβολούσαν επί μιάμιση ώρα έφυγαν... ανενόχλητοι, αποκαλύπτει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Πάρκο. «Το Δασαρχείο δεν περιπολεί το Σαββατοκύριακο. Τότε όμως βγαίνουν κυρίως οι λαθροκυνηγοί. Το λιμεναρχείο δεν έχει πλεούμενο. Η αστυνομία δεν έχει προσωπικό. Αρα, τελικά κανείς δεν κάνει τίποτα», λέει η κ. Κορμπέτη. Τραγέλαφος...
«Επιβάλλεται, τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν άμεσα την ευθύνη και να επιλύσουν το πρόβλημα της φύλαξης στις Προστατευόμενες Περιοχές», δήλωσε ο Ξενοφώντας Κάππας, διευθυντής της Ορνιθολογικής Εταιρείας.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου