Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

3 εκατομμύρια ευρώ οι μέχρι στιγμής εισπράξεις για τους Αφγανούς δουλέμπορους

Αφγανοί επιχειρηματίες με εμπορικές δουλειές στο κέντρο της Αθήνας,οι δουλέμποροι της ΚέρκυραςΔύο αδέλφια, επιχειρηματίες, είναι οι εγκέφαλοι του μεγαλύτερου κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών από τη χώρα μας προς χώρες της Ε.Ε. Το κύκλωμά τους οργάνωσε και το ταξίδι των Αφγανών λαθρομεταναστών, το πλοίο των οποίων βούλιαξε ανοιχτά της Κέρκυρας.

Ο ένας από τους δύο αδελφούς βρίσκεται από προχθές το βράδυ στα χέρια της αστυνομίας, ενώ ο αδελφός του αναζητείται. Συνελήφθη σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του, στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στο οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, στον οποίο οι αρμόδιες αρχές βρήκαν πολύτιμα στοιχεία αλλά και ντοκουμέντα για τη δράση του κυκλώματος. Καλά ενημερωμένες πηγές σημείωναν χθες ότι στον σκληρό δίσκο βρέθηκαν κατ’ αρχάς τα περισσότερα ονόματα από όσα δήλωσαν στις εκεί αστυνομικές αρχές οι 230 ναυαγοί της Κέρκυρας και δίπλα από αυτά, σε μορφή τιμοκαταλόγου, διάφοροι κωδικοί που απ’ ό,τι διαπιστώνεται, ανταποκρίνονται σε χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ.

Οπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, όλοι οι μετανάστες που βρέθηκαν να
παλεύουν με τα κύματα στο Ιόνιο πέλαγος είχαν ξεκινήσει από την Αθήνα. Για τη μεταφορά τους στην Ιταλία είτε προκατέβαλαν τα χρήματα είτε αυτά μπήκαν από συγγενείς τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς και κωδικούς που αντιστοιχούν σε παράκτιες εταιρείες. Στη συνέχεια οι δουλέμποροι τους μετέφεραν σε κατάλληλα -για επιβίβαση σε νταλίκες- σημεία της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, που είναι συνήθως μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Οι λαθρομετανάστες που σώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο, όπως και οι υπόλοιποι είκοσι δύο που μέχρι χθες εξακολουθούσαν να αγνοούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις προανακριτικές καταθέσεις αλλά και από τα στοιχεία που προκύπτουν από τον υπολογιστή, μεταφέρθηκαν σε ερημική παραθαλάσσια περιοχή κοντά στον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας και από εκεί με βαρκούλες έγινε η επιβίβασή τους στο ξύλινο πλωτό φέρετρο.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής εκτός από τα πολύτιμα στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος να τους οδηγήσει και στους επιχειρηματίες αυτούς που ξεπλένουν συστηματικά το βρόμικο χρήμα του δουλεμπορίου. Στα ηλεκτρονικά κιτάπια φέρεται να βρέθηκαν καταγραφές για διαχείριση μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα ενός ποσού που υπερβαίνει τα 3.000.000 ευρώ, τόσο από προηγούμενες μεταφορές όσο -και κυρίως- από άμεσα μελλοντικές που προετοιμάζονταν και τώρα φυσικά έχουν ακυρωθεί. Τα χρήματα όμως έχουν προεισπραχθεί κι αυτό είναι πλέον το ζητούμενο και για το ΣΔΟΕ: το πώς νομιμοποιήθηκαν.

Η σχετική διαπίστωση πάντως γεννά, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, και άλλα ζητήματα, καθώς τόσο οι 230 της Κέρκυρας όσο και αυτοί που ήδη είχαν πληρώσει για την αναχώρησή τους από τη χώρα μας άρχισαν να εγείρουν διεκδικήσεις για τα χρήματα που κατέβαλαν, με συνέπεια να θεωρείται πολύ πιθανή η έναρξη και μάλιστα πολύ σύντομα ενός αιματηρού πολέμου εξόντωσης των υπευθύνων. Κατά την αστυνομία, η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος είναι ενδεικτική για το πώς ενεργούν και τα υπόλοιπα δουλεμπορικά δίκτυα, τα οποία δραστηριοποιούνται κι αυτά στην Αθήνα.

Στο μεταξύ, αναχώρησαν από την Κέρκυρα και επιστρέφουν στην Αθήνα προκειμένου να απελαθούν οι 190 λαθρομετανάστες. Στο νησί παραμένουν είκοσι ένα άτομα, μέλη οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου