Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

H Βίκυ (Κούλα) Σταμάτη, με την συνέντευξη που έδωσε στα ΜΜΕ, ακύρωσε το αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης προκειμένου να αποφυλακιστεί με διαταραχές ...Κοινώς, η βλαχάρα την πάτησε άσχημα.



Πήγαν οι δικηγόροι να την βγάλουν ψυχοπαθή για να αποφυλακιστεί αλλά την πάτησαν γιατί η συνέντευξη που έδωσε η ''κυρία'' στα ΜΜΕ κάθε άλλο παρά ψυχοπάθεια δείχνει...

Γεμάτη από «δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία» είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με την ψυχιατρική γνωμάτευση του επίκουρου καθηγητή της ψυχιατροδικαστικής Α. Δουζένη. Στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με την «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή» από την οποία πάσχει αλλά και τον εγκλεισμό της στη φυλακή αυξάνουν τον κίνδυνο των «ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων».
Όπως αναφέρει στη γνωμάτευσή του ο κ. Δουζένης η οποία...


 προσκομίστηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές από την υπεράσπιση της Βίκυς Σταμάτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως «όχημα» για την αποφυλάκιση της συζύγου του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου η κατηγορουμένη πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή η οποία σε συνδυασμό με την προσωπικότητα της, η οποία έχει πολλά δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία καθώς και οι ιδιαίτερα πιεστικές ψυχικά συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο των
....
ήδη υπαρκτών αυτοκαταστροφικών τάσεων και μπορούν να οδηγήσουν σε δραματικότερες και πολύ πιο επικίνδυνες συμπεριφορές κατά της υγείας και της ζωής της».

Μάλιστα και η ίδια η Βίκυ Σταμάτη στην αίτηση που κατέθεσε και η οποία απορρίφθηκε ζητούσε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της υφίσταται λόγω της προσωρινής της κράτησης και του αποχωρισμού της από το ανήλικο τέκνο της ιδιαίτερη ψυχολογική πίεση, η οποία καθιστά από δύσκολη έως ανέφικτη εκ μέρους της επικοινωνία και τη συνεννόηση ακόμη και με τους συνηγόρους της υπεράσπιση της.

Εισαγγελέας 

Ωστόσο, σύμφωνα με την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου «η ανωτέρω διάγνωση σχετικά με την εμφάνιση στην αιτούσα μιας αγχώδους διαταραχής, η οποία επιδεινώθηκε και ενδεχομένως επιδεινωθεί περαιτέρω λόγω της προσωρινής κράτησης, ουδέν αναφέρει περαιτέρω περί επηρεασμού της ικανότητας της, προς κατολογισμό ή της ικανότητα της να αντιλαμβάνεται την σε βάρος της κατηγορία και να υπερασπίζεται τον εαυτό της. Άλλωστε δημοσιοποιήθηκε ήδη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέντευξη της αιτούσας, η οποία καταδεικνύει ότι αυτή είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισης της και μάλιστα όχι μόνο ενώπιον των αρμόδιων αρχών. 
Η διάγνωση δε της κατάστασης της ψυχικής της υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά, ενδιαφέρει μόνο στα πλαίσια των συνθηκών κράτησης της και της αντιμετώπισης της πάθησης της, η οποία, μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί της βάσης ακόμη και της άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα».

Την παραπάνω πρόταση επικύρωσε με διάταξη του ο ειδικός ανακριτής της υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής. Σύμφωνα με το σκεπτικό της διάταξης «πρέπει ν΄ απορριφθεί, ως αβάσιμη, η από 27-06-2012 αίτηση της κατηγορούμενης Βασιλικής Σταμάτη, με την οποία ζητεί τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Είναι αντιληπτό ωστόσο ότι η ψυχική της κατάσταση, προϋπάρχουσα της προσωρινής της κράτησης, όπως προκύπτει από τη γνωμάτευση του ψυχιάτρου, αποτελεί άσχημη συνθήκη για την ποιότητα ζωής τόσο της ίδιας όσο και του τελούντος υπό τη γονική μέριμνα αυτής ανηλίκου τέκνου της. Πρέπει, συνεπώς, αντίγραφο της αίτησης να διαβιβαστεί στην διευθύντρια των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, ώστε να ενημερωθεί και να ενεργήσει για την αποτελεσματικότερη κατά το δυνατόν με δημόσια μέσα, ιατρική αντιμετώπιση, δια των ιατρών που συνδράμουν τις φυλακές, του προβλήματος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου