Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ευρώ οι μίζες από το 1993. Ακόμα και σε “έγκριτους καθηγητές ποινικολόγους”. Όλη η λίστα Γεωργίου.



Έγκριτοι ποινικολόγοι, άτομα υπεράνω υποψίας, χρηματιστές και πολλοί ακόμα ήταν αυτοί που λάμβαναν μίζες από το 1993 με μαέστρο τον υπόδικο για δύο κακουργήματα κύριο Ηλία Γεωργίου. Την ίδια εποχή που ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού κύριος Ιωάννης Καρακώστας συνεργαζόταν με την εταιρεία.

Είναι λαϊκισμός να πούμε ότι όλα αυτά τα εκατομμύρια περνούσαν κάτω από την μύτη του κυρίου Καρακώστα, γιατί απλούστατα δεν είχε καμμία απολύτως αρμοδιότητα να ελέγχει τα κακουργήματα Γεωργίου – Καραβέλλα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όμως, ο συμπαθής Σίμος Κεδίκογλου, δεν είχε καμμία δουλειά να αναπαράγει αυτή την ανακοίνωση, που κάποιοι προφανώς εξαιρετικά αδαείς (;) του υπαγόρευσαν παγιδεύοντας τον. Δεν είναι δυνατόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να βγαίνει ως ανέλπιστος μάρτυρας υπεράσπισης της περιόδου του Γεωργίου που διώκεται για δύο κακουργήματα ή ακόμα χειρότερα, του κυρίου Καραβέλλα, του φυγόδικου κυρίου Καραβέλλα του οποίου το κατηγορητήριο είναι από τα βαρύτερα που έχουν συνταχθεί στην ιστορία της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Διότι αυτή η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να απαιτήσει την τιμωρία του κυρίου Γεωργίου και να εντοπίσει τον κύριο Καραβέλλα ώστε να τον οδηγήσει στην δικαιοσύνη. Πως ακριβώς θα το κάνει αυτό όταν κάποιοι οδηγούν σε τέτοιο ολίσθημα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ώστε να αθωώνει την περίοδο προ Χριστοφοράκου; Ποιά τα κίνητρα τους;

Να τους υπενθυμίσουμε σε περίπτωση που δεν θυμούνται:
Των ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ από την Ελευθεροτυπία.

Λογαριασμός delivery ήταν τελικά ο 0230/480.028 στην ελβετική UBS της Ζυρίχης που τροφοδοτούνταν με εκατομμύρια ευρώ από τα μαύρα ταμεία της Siemens.
Από τον λογαριασμό αυτό που διατηρούνταν από το 1993 μέχρι και το 2003 στο όνομα της Αντωνίας Μάρκου αλλά τον διαφέντευε ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens, Ηλίας Γεωργίου, πέρασαν περισσότερα από
...
 
δέκα εκατομμύρια γερμανικά μάρκα. Αυτά διανεμήθηκαν σε επώνυμους και ανώνυμους, κρυφά, δίχως αιτιολογία, ενώ μεγάλα ποσά χρησιμοποιήθηκαν και κατά την περίοδο του χρηματιστηριακού ντελίριο του ’99 από «παίκτες», όπως ο γνωστός Τρύφωνας Αποστολόπουλος.
70.000 μάρκα στον κ. καθηγητή
Ο πολυσχιδής κ. Γεωργίου με τα «μαύρα χρήματα» της Siemens και με καμουφλάζ το όνομα της Αντωνίας Μάρκου, εμφανίζεται να στέλνει δύο εμβάσματα ακόμα και στον διακεκριμένο ποινικολόγο καθηγητή Ιωάννη Γιαννίδη. Τα εμβάσματα αυτά 70.000 συνολικά μάρκων έχουν σταλεί τον Νοέμβριο του 1995 και τον Μάιο του 1998 σε λογαριασμό του κ. Γιαννίδη στην Deutsche Bank Μονάχου (παράρτημα πανεπιστημίου), δίχως να αναφέρεται ο σκοπός.
Πάνω από 10 εκατ. μάρκα πέρασαν τη δεκαετία 1993-2003 από τον λογαριασμό που διαφέντευε ο πρώην γεν. διευθυντής της Ζίμενς-Ελλάς, Ηλίας Γεωργίου Πάνω από 10 εκατ. μάρκα πέρασαν τη δεκαετία 1993-2003 από τον λογαριασμό που διαφέντευε ο πρώην γεν. διευθυντής της Ζίμενς-Ελλάς, Ηλίας Γεωργίου Δηλαδή, αν πρόκειται για δικηγορική αμοιβή και για υπηρεσίες που προσεφέρθησαν στον κ. Γεωργίου, δεδομένου ότι ο κ. Γιαννίδης ήταν νομικός σύμβουλος της Siemens και μέχρι πρότινος συνήγορος του Μιχ. Χριστοφοράκου από την υπεράσπιση του οποίου φέρεται να έχει αποσυρθεί. Από τον ίδιο λογαριασμό σημαντικά ποσά έχουν αποσταλεί σε μέλη της οικογένειας Γεωργίου (πρόκειται για χρήματα που η Siemens στέλνει με εμβάσματα), ενώ αποδέκτης δύο εμβασμάτων είναι και ο Franz ο οποίος το 1995 και το 1997 έλαβε συνολικά 163.000 μάρκα.
Πακτωλό χρημάτων λαμβάνουν οι εταιρείες Plexus και VEGA που έχουν εμφανιστεί κατ’ επανάληψιν σε δικόγραφα υποθέσεων που σχετίζονται με μετοχές – φούσκα αλλά και με συναλλαγές σχετικές με το παραδικαστικό κύκλωμα. Διόλου ευκαταφρόνητα είναι και τα ποσά που εμβάζονται στις εταιρείες Caligyla και Onyx που έχουν έδρα ίδια με τις δύο προαναφερθείσες. Φωτιά παίρνουν οι τράπεζες όταν κυοφορούνται οι προγραμματικές συμφωνίες του ΟΤΕ το 1997,τα εμβάσματα πληθαίνουν το 1998 ενώ τη χρονιά του χρηματιστηρίου το ύψος των εμβασμάτων σπάει κάθε ρεκόρ.
200.000 μάρκα στον «Α. Ρόκος»
Το έμβασμα των 200.000 μάρκων στον «Α. Ρόκος» επιβεβαιώνεται από την κίνηση του λογαριασμού στη UBS, ενώ την ίδια ημέρα επ’ ονόματι κάποιου Παντελεήμονα Καρακώστα εμβάζεται αντίστοιχο ποσό στην Credit Suisse Ζυρίχης. Ο Τρύφων Αποστολόπουλος τον Μάρτιο του 1999 λαμβάνει έμβασμα 245.000 μάρκων στον λογαριασμό του στην Ιονική, ενώ αξιοσέβαστα ποσά λαμβάνουν με επώνυμα εμβάσματα πολλά πρόσωπα των οποίων ο ρόλος με τις συμβάσεις του ΟΤΕ ή οι σχέσεις τους με τον Ηλ. Γεωργίου δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Στον πίνακα των αποδεκτών του χρήματος της Siemens που διαχειρίζεται ο Ηλ. Γιεωργίου περιλαμβάνεται και Ιδρυμα που δεν κατονομάζεται το οποίο τον Μάιο του 1995 λαμβάνει έμβασμα σε τράπεζα της Γερμανίας.
Πιθανολογείται ότι στους αποδέκτες χρήματος περιλαμβάνονται παρένθετα πρόσωπα που σχετίζονται με πολιτικούς, ενώ κάποιοι συναλλασσόμενοι δεν έχουν την παραμικρή γνώση και σχέση με το υπόβαθρο του λογαριασμού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν ο ανακριτής που κατέχει αυτό το υλικό από τον περασμένο Ιούλιο έχει καλέσει για διευκρινίσεις τουλάχιστον τους αποδέκτες μεγαλών χρηματικών ποσών.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου