Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μιλάμε για έναν επικίνδυνο άνθρωπο, έναν δικτάτορα που έχει κάνει σκοπό την καταστροφή της χώρας και δεν θα ξεκουμπιστεί αν δεν το πετύχει

Οι παλινωδίες  και τα ψέματα του  επικίνδυνου ανθρώπου που καμώνεται τον πρωθυπουργό έφεραν σε ακόμα δυσκολότερη θέση τη χώρα και τίναξαν για πολλοστή φορά στον αέρα  την κρυφή ελπίδα των πολιτών ότι ίσως κάποιοι στη Βουλή επιτέλους θα ξυπνήσουν.

Όλα ξεκίνησαν μετά την έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που όλος ο κόσμος αλλά και η κυβέρνηση περίμενε με αγωνία μιας και ο Παπανδρέου είχε ρίξει εμμέσως πλην σαφώς την απειλή των εκλογών στο τραπέζι.

Όλοι λοιπόν προετοιμάζονταν ακόμα και για εκλογές με πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές να τρέμουν για την καρέκλα τους που τρίζει και άλλους να
 πανηγυρίζουν για την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Αλλά τίποτα από όλα αυτά που περίμεναν δεν έγινε!

Αντίθετα, έγινε το απίστευτο που προκάλεσε συναγερμό σε όλη την κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου πήρε πρωτοβουλία και με τηλεφώνημα στον Αντώνη Σαμαρά έκανε λόγο για οικουμενική κυβέρνηση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και χωρίς τον ίδιο στον πρωθυπουργικό θώκο προκειμένου να ξεπεράσει η ώρα την κρίση.

Στην ουσία ο  Παπανδρέου ανακοίνωσε προφορικά την παραίτηση τόσο τη δική του, όσο και ολόκληρης της κυβέρνησης στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκαλώντας σεισμό στην πολιτική σκηνή του τόπου. Από αργά το μεσημέρι λοιπόν η χώρα έμεινε ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση.

Βουλευτές και υπουργοί αντιδρούσαν σαν ζαλισμένοι κοκοβιοί γιατί δεν ήξεραν τίποτα. Ακόμα και κορυφαίοι υπουργοί είχαν στηθεί μπροστά στις τηλεοράσεις για να περιμένουν το διάγγελμα του πρωθυπουργού και να ενημερωθούν και εκείνοι για όλα όσα έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός. Εφτασε μάλιστα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης να πει: "Ο Παπανδρέου υπέβαλλε τηλεφωνικά την παραίτησή του στον Σαμαρά!"

Η ώρα περνούσε, με τη Νέα Δημοκρατία να ενημερώνει τους δημοσιογράφους για το περιεχόμενο των συνομιλιών Παπανδρέου-Σαμαρά, τους υπουργούς να δηλώνουν πλήρη άγνοια για τις εξελίξεις και τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, κύκλους να έχουν ξεκινήσει ήδη να διαρρέουν ονόματα υποψήφιων οικουμενικών πρωθυπουργών, τα διεθνή μέσα να διακόπτουν το πρόγραμμά τους για να μεταδώσουν την τρομερή είδηση και τον κόσμο φυσικά να ελπίζει ότι τελικά οι πολίτες στις πλατείες είχαν περάσει το μήνυμά τους.

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είχαν ξεκινήσει περιμένοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού για την Οικουμενική κυβέρνηση, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρχε πουθενά. Τελικά μετά τις 21:00 ο πρωθυπουργός αποφάσισε να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, λέγοντας πως δεν προχωράει σε οικουμενική κυβέρνηση και χρεώνοντας το ναυάγιο στη Νέα Δημοκρατία και αντί αυτού θα προχωρήσει σε.... ανασχηματισμό.

Σε έναν ανασχηματισμό που δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα απολύτως ουσιαστικά. Σίγουρα δεν πρόκειται να κάμψει την κοινωνική οργή στις πλατείες της χώρας που δυστυχώς ίσως ήλπιζαν πως έστω και την ύστατη ώρα, οι πολιτικοί θα ξυπνήσουν και θα αφήσουν στην άκρη τις καρέκλες τους και θα συμπορεύτούν όλοι μαζί για το κοινό καλό. Δυστυχώς ατύχησαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου