Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Από την Κόλαση στον Παράδεισο.

Του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Τετάρτη βράδυ, την ίδια ώρα που έβλεπα στην τηλεόραση έναν εκρηκτικό Πάνο Καμένο να καταγγέλλει τον Γιώργο Παπανδρέου ως « έμμισθο broker των διεθνών τοκογλύφων», παραδεχόμενος τα λάθη και τις παραλείψεις ου κόμματός του, της Νέας Δημοκρατίας και ονοματίζοντας ως εκ των υπευθύνων το Γιώργο Σουφλιά, η καλή μου φίλη Κάτια μου έστελνε στον υπολογιστή μου ένα
.
 ανέκδοτο.
Δεν είχα καλοχωνέψει ακόμα τις φράσεις του αξιότιμου κ. Στρος Καν περί «υπόγειων διαβουλεύσεων» με το Γιώργο Παπανδρέου για την είσοδο της Ελλάδας στην « ομπρέλα» του Δ.Ν.Τ. , την …εκατοστή παραίνεση του Γιώργου Καρατζαφέρη στον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, την αναβολή για 3 μέρες των εξαγγελιών του κ. Σαμαρά στο περίφημο «Ζάππειο-2» και τη…χιλιοστή εμφάνιση της Όλγας Κεφαλογιάννη, χωρίς λόγο κι αφορμή, στο MEGA αλλά αισθάνθηκα την ανάγκη να το διαβάσω αυτό το ανέκδοτο. Την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαζε το 4ο γκολ στη Σάλκε, τα διεθνή πρακτορεία επιβεβαίωναν ότι η Κάρλα Μπρούνι κυοφορεί δίδυμα του Σαρκοζί και οι διάφοροι πολυπράγμονες κι εξυπνάκηδες προνομιούχοι αναπαρήγαγαν - υπερακοντίζοντας ο ένας τον άλλον σε…δημοκρατικότητα – τη χαλκευμένη «είδηση» περί 800 πρώην βουλευτών που δήθεν ζητούν αναδρομικά αυξήσεις στις συντάξεις τους, ήταν ό,τι καλύτερο. Διαβάστε κι εσείς:

Μια γυναίκα, μεγάλη πολιτικός και μεγάλο-στέλεχος στο κόμμα της, σκοτώθηκε. Όταν έφθασε στον Άγιο Πέτρο, τον άκουσε να της λέει: « Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;»
Εκείνη το σκέφτηκε λίγο και απάντησε : « Δεν είμαι σίγουρη».
«Τότε» της λέει ο Άγιος Πέτρος, « θα κάνουμε δοκιμή. Θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις».

Η πολιτικός συμφώνησε. Την πήγαν πρώτα στην Κόλαση όπου είδε όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος την πήρε και την πήγε στον Παράδεισο. Ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, φιλόσοφοι μιλούσαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος.

Πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ήρθε ο Άγιος Πέτρος και την πήρε ρωτώντας την τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η γυναίκα το σκέφτηκε λίγο και του είπε :
« Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα την προτιμήσω την Κόλαση».

Ο Άγιος Πέτρος σεβάστηκε την επιθυμία της και την έστειλε στην Κόλαση. Όμως, τώρα, ήταν αρκετά… διαφορετική τώρα. Ήταν ένα κατεστραμμένο, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της που βρήκε αλλά και όλοι οι δημοσιογράφοι που ήξερε και την …εξυπηρετούσαν, δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους μαστίγωνε συνεχώς. Η πολιτικός , πλησίασε το διάβολο και τον ρώτησε : « Μα …δε μου λέτε… τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν. Και τώρα…»
Και ο Διάβολος της απάντησε : « Προχτές είχαμε προεκλογική περίοδο. Τώρα…πάει… μας ψήφισες πια. Πιάσε τις πέτρες».
Νάτες οι πέτρες. Τις βλέπετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου