Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν. Πανηγυρίζουν στους δρόμους οι Αμερικανοί. Φοβούνται για αντίποινα στο Στειτ Ντιπάρτμεντ.

Είχε σχεδιάσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους. Κανείς δεν ήξερε που κρυβότανε και εμφανιζότανε μόνο όταν ήθελε να στείλει τα περιβόητα πλέον μηνύματα του κατά της Δύσης.


 
O Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν, γνωστότερος ως Οσάμα μπιν Λάντεν, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου 1957 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
 
Σπούδασε πολιτικός μηχανικός και πολύ νωρίς δημιούργησε μεγάλη τεχνική εταιρεία η οποία και ανέλαβε σχεδόν τα περισσότερα έργα ανασυγκρότησης της χώρας, όπως δρόμους, λιμένες, εγκαταστάσεις, αναμορφώσεις οάσεων σε πόλεις κ.λπ. Από τις δραστηριότητες αυτές αποκόμησε τεράστιο πλούτο.

Στη συνέχεια επέκτεινε τις επιχειρήσεις του και σ΄ άλλες όμορες αραβικές Χώρες με τεράστια οικονομικά οφέλη με συνέπεια ν΄ αυτοανακηρυχθεί εμίρης (=αρχηγός) και να δημιουργήσει μια μουσουλμανική εθνικιστική οργάνωση που τα μέλη της προέρχονται απ΄ όλο τον αραβικό χώρο και κυρίως της άλλοτε Μεσοποταμίας εκτεινόμενη μέχρι και το Πακιστάν.
 
 
Σήμερα θεωρείται ο ηγέτης της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, και ...
.
ο υπ' αριθμόν 1 καταζητούμενος από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ (FBI) ανά τον κόσμο. Πιστεύεται ότι κρυβόταν στα βουνά του Αφγανιστάν ή, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών υπήρεσιών ασφαλείας, του Πακιστάν. Κάτι που φαίνεται πως επιβεβαιώθηκε αφού σκοτώθηκε στο Πακιστάν σε μια έπαυλη στο Ισλαμαμπάντ που σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είχε κατέβει από τα βουνά και έμενε εκεί.
 
Τρομοκρατική δράση
 
Το 1998 εξέδωσε διάταγμα για τους Μουσουλμάνους, ζητώντας τους να σκοτώσουν όλους τους πολίτες και στρατιώτες των ΗΠΑ και των Συμμάχων τους, μέχρι να αποσύρουν την υποστήριξή τους από το Ισραήλ. Κατηγορείται για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1998 στις αμερικανικές πρεσβείες στην Τανζανία και στην Κένυα και εκκρεμεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης. Φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, που είχαν αποτέλεσμα το θάνατο 2.988 ανθρώπων. Είναι πατέρας περισσότερων από 24 παιδιών, 11 από τα οποία απέκτησε από την συζυγό του Νατζούα.
 
Φήμες για θάνατο
 
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2006, η γαλλική εφημερίδα L'Est Républicain έγραψε ότι σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών (DGSE) ο Μπιν Λάντεν είχε πεθάνει στο Πακιστάν στις 23 Αυγούστου του ίδιου έτους. Στο έγγραφο αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο θάνατος του Σαουδάραβα κροίσου προήλθε πιθανότατα από τυφοειδή πυρετό. Οι γαλλικές και οι αμερικανικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν τα δημοσιεύματα.

Σήμερα όμως οι φήμες δεν είναι πια φήμες αλλά πραγματικότητα. Ο Μπιν Λάντεν είναι νεκρός.
 
Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
 "Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της αλ Κάιντα, ένος τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών", δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο

 Κανένας Αμερικανός δεν έχασε τη ζωή του στη διάρκεια της επιχείρησης, όπως επεσήμανε ο Ομπάμα, ενώ λήφθηκαν όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των πολιτών.

 "Αποδόθηκε δικαιοσύνη", υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είπε πως δέκα χρόνια προσπαθειών δικαιώνονται, επισημαίνοντας ότι ο αμερικανικός λαός έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει.

Έδωσε εύσημα στον αμερικανικό στρατό και στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Ο αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να πει οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το πως σκοτώθηκε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τρεις ενήλικες εκτός του Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής επιδρομή στο Πακιστάν και πως ένας από αυτούς είναι γιος του μπιν Λάντεν, ανακοίνωσε ανώτατος αμερικανός αξιωματούχος.

Άλλος αξιωματούχος επισήμανε πως ο θάνατος του μπιν Λάντεν θέτει την αλ Κάιντα σε "φθίνουσα πορεία" και θα είναι δύσκολο να ανακάμψει
.
Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα τους πολίτες τους στο εξωτερικό να είναι προσεκτικοί, φοβούμενες "αντιαμερικανικές επιθέσεις" μετά την ανακοίνωση του θανάτου του μπιν Λάντεν.

"Με δεδομένη την ανασφάλεια και την ρευστότητα της κατάστασης, οι αμερικανοί πολίτες σε περιοχές που είναι πιθανόν να προκληθούν αντιαμερικανικές βιαιότητες, καλούνται να περιορίσουν τις εξόδους από τις κατοικίες τους και τα ξενοδοχεία και να αποφεύγουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου