Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

Η Standard & Poor's έκανε ''διπλή'' υποβάθμιση της Ελλάδας γιατί ''βλέπει'' αναδιάρθρωση χρέους

-Ο διεθνής οίκος εκτιμά ότι θα προσφύγουμε στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης και μετά το 2013
- Προειδοποιεί για νέα υποβάθμιση της Ελλάδας κατά μία ή δύο βαθμίδες
- Γ.Παπανδρέου : ''Φταίνε οι καθυστερημένες και ανεπαρκείς αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής''
- ''Βουτιά'' στο Χρηματιστήριο μετά την υποβάθμιση
 


''Σκοτείνιασε'' και πάλι ο ορίζοντας της ελληνικής οικονομίας μετά τις εξελίξεις που αποκτούν καταιγιστική μορφή.
 
Ο διεθνής οίκος προχώρησε στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες και προειδοποιεί με νέα διπλή υποβάθμιση τη χώρα μας.
 
Η S&P εκτιμά ότι η Ελλάδα, επειδή ''ασφυκτιά'' από το χρέος της, δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2013, όταν και λήγει η περίοδος δανειοδότησης... από το δάνειο της τρόικας, και θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους και να προσφύγει προσφύγει στον μηχανισμό διάσωσης της ευρωζώνης.
 
''Η υποβάθμιση αντανακλά τις εντυπώσεις μας από τη καταληκτική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 24-25 Μαρτίου, η οποία επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που είχαμε διατυπώσει στο παρελθόν. Οι προσδοκίες αυτές αφορούν, πρώτον, στην πιθανότητα η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους να αποτελέσει προϋπόθεση για την προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) και, δεύτερον, τα δάνεια του ESM θα έρχονται σε προτεραιότητα έναντι του προτιμώμενου μη εξασφαλισμένου δημόσιου χρέους'' δήλωσε ο αναλυτής της Standard & Poor's, Μάρκο Μρσνικ.
 
(sxolio agiovasilematos: Όταν οι διεθνείς οίκοι (ανοχής) εκτιμούν  και προεξοφλούν το θλιβερό μέλλον μας, εμείς οσμιζόμαστε νέες μυστικές συμφωνίες και παραχωρήσεις)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου