Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011

Η Greenpeace αποκαλύπτει ραδιενέργεια και ψέματα στην Ιαπωνία

Η επιστημονική ομάδα της Greenpeace που βρίσκεται στην Ιαπωνία κάνοντας μετρήσεις ραδιενέργειας, επιβεβαίωσε τις επίσημες μετρήσεις που δείχνουν τα επίπεδα ραδιενέργειας να φτάνουν μέχρι 10 μSv/h (μικρό Σιβέρτ ανά ώρα).
Οι μετρήσεις της Greenpeace πραγματοποιήθηκαν σε τοποθεσίες, όπως το χωριό Ιιτάτε, δηλαδή 40 χλμ βορειοδυτικά του σταθμού Φουκουσίμα και 20 χλμ εκτός της επίσημης ζώνης αποκλεισμού. Εκεί, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι τόσο υψηλά που απαιτείται άμεση εκκένωση της περιοχής.
«Οι Ιαπωνικές αρχές γνωρίζουν πολύ καλά πως τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας από το σταθμό Φουκουσίμα έχουν εξαπλωθεί σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τη ζώνη αποκλεισμού, σε περιοχές όπως το Ιιτάτε. Ωστόσο, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να προστατεύσουν τους κατοίκους και επιπλέον δεν τους ενημερώνουν για τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία τους»,
δήλωσε ο ειδικός της Greenpeace σε θέματα ραδιενέργειας, Jan van de Putte.
Οι ιαπωνικές αρχές δυστυχώς λένε ψέματα, αφού ισχυρίζονται πως οι κάτοικοι έχουν ήδη εγκαταλείψει εθελοντικά την περιοχή, ενώ οι ...
περισσότεροι εξακολουθούν να παραμένουν εκεί. Σήμερα μάλιστα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να συγκαλύψει το πρόβλημα, η ιαπωνική κυβέρνηση αμφισβήτησε τις μετρήσεις της Greenpeace, παρ’ όλο που τα αποτελέσματα συμπίπτουν με τα κρατικά!

Ο κίνδυνος για τους ανθρώπους που παραμένουν σε περιοχές όπως το Ιιτάτε, είναι σαφής, αφού φαίνεται πως λαμβάνουν τη μέγιστη ετήσια αποδεκτή δόση ακτινοβολίας, μέσα σε διάστημα λίγων μόλις ημερών. Η ανάγκη απομάκρυνσης είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες. Ο κίνδυνος είναι ακόμα πιο σοβαρός, αν συνυπολογίσουμε και τα επιπλέον προβλήματα που οφείλονται στην κατάποση και την εισπνοή ραδιενεργών σωματιδίων.
Η Greenpeace ζητά από τις ιαπωνικές αρχές να σεβαστούν τα επιστημονικά δεδομένα και την υγεία των ανθρώπων, αντί να παίζουν παιχνίδια πολιτικής. Η ιαπωνική κυβέρνηση οφείλει να διευρύνει και να οριοθετήσει τη ζώνη αποκλεισμού, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα επίπεδα ραδιενέργειας. Πρέπει επίσης να πει όλη την αλήθεια, αντί να κρύβει βασικές πληροφορίες από τις οποίες εξαρτάται η υγεία χιλιάδων ανθρώπων.

Εκτός από την αποσπασματική διαχείριση της σημερινής σοβαρότατης πυρηνικής κρίσης, η Ιαπωνία αλλά και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, οφείλουν να ανταποκριθούν στην απαίτηση της Greenpeace και επιτέλους να επενδύσουν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά και σε εξοικονόμηση ενέργειας. Οτιδήποτε άλλο, κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές και προκαλεί την καταστροφή του πλανήτη μας. 
πηγή:Greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου