Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com

Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Αποχωρούν από την Κερατέα οι αστυνομικές δυνάμεις?


Του Γιαννη Σουλιωτη

Το ενδεχόμενο να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον χώρο όπου προγραμματίζεται να δημιουργηθεί χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Κερατέα φέρεται να εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι μετά αξιολόγηση των δεδομένων, αρμόδια στελέχη του υπουργείου προσανατολίζονται στην...
 αποδέσμευση (μέχρι νεωτέρας) των διμοιριών που επί δίμηνο παραμένουν εγκλωβισμένες στην περιοχή. Πηγές της Κατεχάκη προβάλλουν την πολιτική διάσταση του προβλήματος, επικαλούμενες ότι η κατασκευή του ΧΥΤΑ ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπ. Εσωτερικών, το οποίο θα πρέπει να επωμισθεί την ευθύνη εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο που έχει ανακύψει εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων.

Παρόμοιο ζήτημα άλλωστε ανέκυψε στη διάρκεια της εβδομάδας και για την Υπατία, με το Εσωτερικών να υπονοεί ότι το θέμα οφείλει να λύσει η ΕΛ. ΑΣ. και το υπ. Προστασίας του Πολίτη να «δείχνει» τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας ως αρμόδια για τη διαχείριση του προβλήματος.

Οι δικαστικές εκκρεμότητες δεν επιτρέπουν την εκτέλεση εργασιών και η αστυνομία καλείται να προστατεύει σκαπτικά μηχανήματα που δεν εκτελούν κανένα έργο. «Στην περιοχή διατίθενται μέχρι και 500 αστυνομικοί, δίχως προς το παρόν να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ. Το πρόβλημα έχει γίνει αστυνομικό, ενώ δεν είναι. Οταν αρθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες και τα έργα ξεκινήσουν, τότε ενδεχομένως να αποκτήσει νόημα η παρουσία της ΕΛ. ΑΣ.», τόνισε στην «Κ» στέλεχος του υπ. Προστασίας του Πολίτη. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της Κατεχάκη φέρεται να διαδραμάτισαν και τα πρωτοφανή σε έκταση επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της 9/2 στο κέντρο της Κερατέας, ύστερα από ελέγχους αστυνομικών της Ασφάλειας σε σπίτια κατοίκων.

Ο προβληματισμός, ωστόσο, φέρεται να εντάθηκε τα τελευταία εικοσιτετράωρα και εξαιτίας των αναγκών αστυνόμευσης που ανακύπτουν λόγω της απεργίας της 23ης Φεβρουαρίου και των επικείμενων μαζικών κινητοποιήσεων εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέτρα της προσεχούς Τετάρτης θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, αστυνομικοί από Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων (ΤΑΕ) Κρήτης και Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) από τα Ιωάννινα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργεί η φύλαξη του εργοταξίου – φαντάσματος της Κερατέας.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν: α) η κόπωση και τα παράπονα των αστυνομικών στην Κερατέα που εμπλέκονται σε καθημερινές συγκρούσεις με τους κατοίκους, και β) οι φόβοι ότι ένας νέος κύκλος συγκρούσεων θα δημιουργήσει ακραίες καταστάσεις με απρόβλεπτη κατάληξη… Σημείο σοβαρού προβληματισμού παραμένει η ενδεχόμενη αναζωπύρωση διεκδικήσεων από ομάδες πολιτών που θα εκλάβουν την εξέλιξη στην Κερατέα ως ήττα της πολιτείας.
ΣΧΟΛΙΟ: Κι όπως είπε κι ο φίλος agitatoras που μας έδωσε την πληροφορία: Μάλλον έρχονται καλπάζοντας οι εκλογές…

αἰέν ἀριστεύειν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου