Μια γωνιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, τον ευλογημένο τόπο που μας μεγάλωσε.Έναν παραδεισένιο τόπο που τον μετατρέπουν σε κόλαση. Φιλοξενώντας επιλεγμένα κείμενα άλλων ιστολογίων αλλά και δικές μας σκέψεις και προβληματισμούς, ενώνουμε και τη δική μας απλή φωνή με τη φωνή όσων συμπατριωτών μας αντιδρούν και αντιστέκονται στην καταστροφή της πατρίδας και του λαού μας. Μας πιάνει αλλεργία με τους προδότες πολιτικούς, με τους ξένους άρπαγες, με τους Γερμανούς νεο-κατακτητές, με τους αλλοδαπούς λαθρο-κατακτητές και γενικά με όλων των ειδών τις συμμορίες που λυμαίνονται τον τόπο μας. Θέλουμε πίσω την Ελλάδα μας. agiovasilema@gmail.com









Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Μας κορόιδευαν κανονικά. Είχαν κάνει επαφές με το ΔΝΤ δυο μήνες πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Θυμάστε τι έλεγε τότε ο αρχιψεύτης Παπανδρέου?

Μπορεί ο πρωθυπουργός να ανακοίνωσε την προσφυγή μας στο ΔΝΤ τον Απρίλιο και μέχρι τότε να την διέψευδε κατηγορηματικά, ωστόσο, ο Ντομινίκ Στρος Καν αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως οι σχετικές συνομιλίες έγιναν δύο μήνες μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 και, μάλιστα, η προσφυγή «κλείδωσε» στα τέλη Ιανουαρίου!

Την «βόμβα» για την Ελλάδα αποκαλύπτει σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού «Canal+», που θα μεταδοθεί τον επόμενο μήνα, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, όπως διαβάζουμε στην «Καθημερινή της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον Στρος Καν, ο Γιώργος Παπανδρέου..., τουτέστιν τον Δεκέμβριο του 2009, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ να απαντά πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχθούν την μονομερή στήριξη μιας χώρας της Ευρωζώνης από το Ταμείο.
 έθεσε την ιδέα της προσφυγής της χώρας μας πριν από 14 μήνες

Ο Στρος Καν επαληθεύτηκε κατά την Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, οπότε και ο κ. Παπανδρέου εισέπραξε την κατηγορηματική άρνηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Δημοσίως, ο πρωθυπουργός διέψευδε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να προσφύγει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, ενώ οι ιθύνοντες του Ταμείου τόνιζαν πως μόνο με επίσημο αίτημα θα μπορούσαν να παρέμβουν. Και επίσημο αίτημα δεν υπήρχε, υπήρχαν όμως επαφές και συζητήσεις...

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η πρωινή εκπομπή του Mega, γνώστης των επαφών με τον Ντομινίκ Στρος Καν ήταν και ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που εν συνεχεία ανέλαβε και τις διαπραγματεύσεις για τον μηχανισμό στήριξης.

Μέχρι τον Απρίλιο του 2010, οπότε και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προσφυγή μας στον μηχανισμό στήριξης από το Καστελόριζο, μεσολάβησε η Σύνοδος Κορυφής του Μαρτίου και το Νταβός, οπότε και ο πρωθυπουργός βρέθηκε αντιμέτωπος με τις αγορές και την «βροχή» ερωτήσεων για το αν η χώρα μας θα κηρύξει στάση πληρωμών.

Όπως σημειώνει το γαλλικό κανάλι, ο Ντομινίκ Στρος Καν δεν δίστασε να κάνει την αποκάλυψη μιας και φέρεται έτοιμος να αντιμετωπίσει τον Νικολά Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές, κουβαλώντας τις «δάφνες» για την οικονομική διάσωση μιας χώρας - μέλους της Ευρωζώνης...
http://www.star.gr/politics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου